Gevoegd huis - minder verbruik?? | Ecobouwers.be

U bent hier

Gevoegd huis - minder verbruik??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bart-92
27/12/2006 - 17:01

Als je huis gevoegd is en je ramen en deuren afgekit, merk je daar iets van qua verbruik van gas?? Ik vroeg me dit gewoon even af!!

3 Reacties

Reacties

afbeelding van walter-12
27/12/2006 - 19:18

voegen zal geen verschil maken.
Met ramen en deuren afkitten vermoed ik dat je bedoelt langs buiten afkitten. Afkitten zou enkel een verbetering brengen als het een betere luchtdichting te weeg brengt. Maar bij goed vakmanschap is die luchtdichting langs de binnenkant gerealiseerd en zal dat dus geen verschil maken. Als je huis slecht scoort op luchtdichtheid zal het afkitten wel iets verbeteren maar eigenlijk zou het dus niet mogen.

Walter

afbeelding van Anonieme gebruiker
28/12/2006 - 09:54
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

ik denkt dat het toch wel een verschil geeft,mijn zoon had een
in de binnen muur aan tkappen geweest voor een box te plaatsen
maar hij had door de muur een isolatie geboord,was een gaatje van een centimeter ,wat een tocht dat daar door kwam houd u niet voor mogentlijk,
heb hem de raad gegeven de verluchtings voegen dicht te maken en het was gedaan,ik heb toch liever dat die tocht niet tussen de spouw zit,want zo koelt die spouw direct af
ik ben ook geen specialist he,maar ik denk toch dat men de kou
toch al beter eerst voor uw gevel muur zet
en toch ook voor de regen inslag

afbeelding van guido-13
30/12/2006 - 14:07

het scheelt zeker een pak, heb het ook ondervonden de afrekening na het voegen scheelde een pak, dit jaar worden het mijn zonnepanelen die reeds een deel inbrachten op de stookkosten.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.