gevelisoaltie | Ecobouwers.be

U bent hier

gevelisoaltie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kris-37
03/09/2006 - 19:52

We zijn een huis van de jaren 20 aan het verbouwen. Er komen nieuwe ramen in, maar we zouden naar de toekomst toe een gevelisolatie bekleed met eternit sidings willen plaatsen. Ik vraag me enkel af hoe het zit met de aansluiting rond ramen en deuren? Moeten we boordstenen nemen die ver van de huidige muur uitsteken? hoe komt zo'n gevelisolatie tegen bestaande ramen? hoe wordt dat afgewerkt? Of moet je altijd nieuwe ramen steken bij een gevelisolatie?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
03/09/2006 - 21:53

kris ,

als je de ramen naar buiten brengt, tot tegen de gevelisolatie, kun je dezelfde afmetingen van de raamopeningen houden .
ervan uitgaande dat je reeds ramen met behoorlijk isolerend glas hebt, natuurlijk .

als je de ramen wilt laten zitten op dezelfde plaats in de doorsnede van de gevel als nu het geval is, heb je twee opties :
1. openingen behouden en kleinere ramen plaatsen
2. raamopeningen vergroten, lateien verplaatsen en/of vergroten etc...(de grote werken) en ramen nadien terugplaatsen

WANT : je moet de isolatie dan omplooien naar binnen in de dagkanten, tot tegen de raamkaders , MAAR meestal geeft dat problemen met de raamprofielen :
juist omdat de profielen er niet op voorzien zijn , zul je de isolatiedikte op de dagkanten waarschijnlijk ook moeten beperken tot enkele cm in het beste geval , wat bouwfysisch geen al te beste zaak is .

vriendelijke groeten,
bart humbeeck

afbeelding van kris-37
04/09/2006 - 08:04

Bart,
bedankt,
dus dat wil toch zeggen dat ik nu eigenlijk nog geen rekening moet houden met het plaatsen van boordstenen die ver genoeg uitspringen want de ramen moeten er zowieso toch uit als je zulk systeem plaatst.

kris

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.