gerecycleerde kurkkorrels | Ecobouwers.be

U bent hier

gerecycleerde kurkkorrels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van koen
26/04/2008 - 14:36

Isoleren met gerecycleerde kurkkorrels zit in de lift. Traditioneel wordt verwezen naar Petit Liège in Wallonië. Het is inderdaad zo dat deze sociale werkplaats op de grootste schaal werken en bijgevolg het meest naambekendheid hebben.

Nadeel is echter het beperkt aanbod (de vraag is groter dan het aanbod) en de vele tussentransporten (vaak legt het product van kurk in het containerpark) tot korrel bij de klant 400 km af) door de verre afstanden.

Dichter bij huis (zeker voor de West - en Oostvlamingen) zijn echter ook minder bekende, maar daarom niet minder goeie organisaties die gebruikte kurken inzamelen, sorteren, malen, verpakken en verkopen. Zowel in Dadizele (in de buurt van Menen) als in Waregem zijn dagcentra waar mensen met een handicap deze taken op zich nemen tijdens hun dagbesteding. Deze organisaties verkopen meestal via groothandels in ecologische bouwmaterialen in Heuvelland en in Ruiselede. Daar deze organisaties minder bekend zijn en vaak moeilijk te "googlen" zijn wil ik deze adressen gerust via e-mail meedelen.

Vriendelijke groeten,

Koen

3 Reacties

Reacties

afbeelding van huysentruyt roger
08/08/2008 - 12:38

Ik ben geinteresseerd in kurkkorrels, waar kan ik die vinden in West - of Oost Vlaanderen.
Ikzelf ben van Wevelgem.

Alvast bedankt.

afbeelding van peter-68
08/08/2008 - 21:51

In Ruiselede kan je ze vinden Roger, hieronder hun website

http://www.wonenennatuur.be

afbeelding van stefaanoo@skynet.be
25/01/2009 - 21:08

Geïnteresseerd om een samenkoop te doen; ik wens rond het najaar van 2009 een grote hoeveelheid aan te kopen, eventueel rechtstreeks in het Zuiden bel 051/656726 of mail stefaanoo [at] skynet [dot] be

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.