Gerco houtkachel | Ecobouwers.be

U bent hier

Gerco houtkachel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van filip-18
16/06/2005 - 20:51

Ik heb op dit forum reeds menig positief bericht gelezen over de houtkachels van Gerco, maar slaag er niet in om in België een verdeler te vinden waar ik ze daadwerkelijk kan gaan bekijken (er bestaan een tamelijk groot aantal modellen...).
Ook in Duitsland (waar de producent zit) lijkt het niet eenvoudig te zijn...
Heeft iemand een idee waar ik een (al dan niet werkend model) van deze kachels kan bekijken ? (voor alle duidelijkheid, ik ben geinteresseerd in een model met boiler en luchtaanzuiging van buitenaf, type Gerco Diamant).

Zijn er trouwens alternatieven (in deze prijsklasse en kwaliteit?)

Alvast bedankt!

Filip.

6 Reacties

Reacties

afbeelding van filip-18
27/12/2005 - 18:36

Voor wie interesse heeft, sinds een week staat er hier een Gerco houtkachel vrolijk te branden, werkt prima! Ze is gekoppeld aan een buffervat van 650 liter, en werkt samen met zonnepanelen (indien er zon voorhanden is...) en (als laatste optie) een condenserende gasketel (Vitodens 200).
't Is nog wat zoeken naar de optimale temperatuur (combinatie van vloerverwarming & muurverwarming), maar ik ben toch hoopvol.

Wie meer info wil, kan een berichtje kwijt op dit forum.

Groeten,

Filip.

afbeelding van christoffel
10/04/2011 - 22:59

Filip,

nog steeds tevreden over je Gerco...?

Je installatie interesseert me, neem je eens contact op a.u.b.? Bedankt.

Christof 

afbeelding van Fieken
19/09/2011 - 09:11

Dag Filip,

ik heb gelezen dat jij een Gerco houtkachel hebt laten installeren. Zelf zou ik ook dergelijke installatie willen laten uitvoeren maar ik vind geen installateur in de regio Oost-Vlaanderen. Door wie heb jij je installatie laten uitvoeren?

Alvast dank voor feedback.

Mvg,

Filip.

afbeelding van werner bosman
06/01/2006 - 14:43

Ben van plan dit jaar te verbouwen. Ben op zoek naar een systeem om met hout (en eventueel zonnepanelen) voor verwarming en warm water te zorgen. Bestaat er ook een systeem waarbij je nog kunt genieten van de vlammen ? Ik heb ooit bij de mijnwerkers in GB een 'inbouwhaard' gezien die voor warm water en verwarming zorgde...

afbeelding van jeroen.beeckx@telenet.be
06/01/2006 - 20:30

Werner,

Ja zeker, én je hebt de keuze tussen hout of pellets of allebei, naargelang je budget.

zoekfunktie gebruiken...

mvg

Jeroen

afbeelding van filip-18
06/01/2006 - 21:29

Beste,

de houtkachel van Gerco werkt op hout, geeft 2 KW warmte af in de ruimte, en 6 KW via het watercircuit. Je kan hierbij nog perfect genieten van het vlammenspel, info Gerco: http://www.gerco.de/gerco/heiztechnik/121-kaminofen.html

Groetjes,

Filip.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.