gemiddeld energieverbruik per gezin | Ecobouwers.be

U bent hier

gemiddeld energieverbruik per gezin

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van inge goossens
04/12/2006 - 17:36

Wij doen mee aan de klimaatwijken maar toen ik hoorde dat wij met ons gezin van 5 al 175 % boven het gemiddeld energieverbruik zaten snapte ik er niets meer van.
Worden voor dit gemiddelde te berekenen alle gezinnen door elkaar gegooid zonder rekening te houden met welke energiebron zij verwarmen? Wij verwarmen electrisch en hebben als bijverwarming een houtkachel. De temperatuur in onze leefruimte bedraagt gemiddeld zo'n 20 à 21 °
Wij dachten zuinig te zijn met energie maar nu blijkt dat wij serieuse verkwisters zouden zijn. Als ik ons vergelijk met de mensen in onze omgeving blijf ik er echter van overtuigd dat wij toch wel zuinig met energie omgaan.
Ik wil vergeleken worden met een gezin dat ook electrisch verwarmd (alsook een spaarboiler heeft).

4 Reacties

Reacties

afbeelding van jan-25
04/12/2006 - 19:01

"Als ik ons vergelijk met de mensen in onze omgeving blijf ik er echter van overtuigd dat wij toch wel zuinig met energie omgaan."

dat zal wel zo zijn.
maar omdat je met stroom verwarmd hebben ze in de centrale minstens drie keer zoveel energie moeten gebruiken om die stroom te produceren.
daardoor komt het dat andere (terecht) zeggen dat jij veel verbruikt.

hopelijk begrijp je het

afbeelding van guido-13
05/12/2006 - 19:58

ja, spijtig genoeg verwarm je met electriciteit, dit is een van de duurdere systemen om mee te verwarmen en vergd zoals vorige reactie zei 3 x meer focile brandstoffen om deze te maken, maar daar zal je weinig aan kunnen doen, endan heb je nog je gezins toestand, kun je ook niets aan veranderen, ze enkel bewust leren omgaan met energie en verbruik, er word geen rekening gehouden in vergelijking met anderen, het verbruik ten opzichte van vorig jaar wel van jezelf, er word een speciale vergelijkingstabel gehanteert om de vergelijking te doen.

afbeelding van wout-3
05/12/2006 - 22:58

Inge,

als je het bij elektrisch verwarmen houdt kan je natuurlijk wel groene stroom aankopen, voor zover dit nog niet het geval zou zijn. De transportverliezen blijven, maar aan de productiezijde zit je dan toch al goed. je verbruikt blijft natuurlijk hetzelfde...

Wout

afbeelding van dirk andelhofs
06/12/2006 - 12:18

Beste wout,

Stel dat alle huizen in vlaanderen passiefhuizen waren ... met daarin de allerzuinigste apparaten ..

Dan zou het een enorme (lees bijna onmogelijke) uitdaging zijn om die allemaal van groene stroom te voorzien.

Om een huis te verwarmen heb je slechts zeer laagwaardige energie nodig. Water van 30° volstaat !

Laat ons daar dus aub geen hoogwaardige groene stroom aan verspillen.

dirk

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.