geluidsoverlast | Ecobouwers.be

U bent hier

geluidsoverlast

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van alex
25/01/2008 - 13:52

Wij hebben een tijdje geleden een een aanbouw laten maken. Op het (schuine) dak liggen dakplaten (hardboard - piepschuim - hardboard) met dakpannen. Het zijn platen van 2 meter breed met zo'n plastic strip tussen de platen.

Onder dat dak is het enorm gehorig. Veel meer dan bij de rest van het huis. Het lijkt wel of je in de open lucht slaapt. Onze dochter wordt met de kippen wakker en dat is niet prettig!

Volgens mij kan dat twee oorzaken hebben:
- de dakplaten zijn niet luchtdicht gemonteerd
- de dakplaten zijn van een ermbarmelijke kwaliteit

Of is dit normaal? En was het vroeger (de rest van het huis heeft van die platen met aan de buitenkant geel isolatie materiaal en daar direct de pannen op) alles inderdaad beter?

Graag advies hoe ik dit probleem moet aanpakken. Nieuw dak? Van binnenuit isoleren en hoe dan? Kan ik ergens onafhankelijk advies krijgen?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van wonko
25/01/2008 - 14:43

Ik had vroeger enorm last van lawaai van de buren. Het betroft een appartement dat vroeger via een deur verbonden was met aanpalend huis. Deze deur was dichtgemaakt. In mijn slaapkamer was de omkadering (deurlijst) van de deur nog te zien, met een houten plaat erover gevezen. Ik hoorde de kinderen van de buren enorm goed, beetje alsof ze in dezelfde kamer lagen.

Plaat weggenomen om extra isolatie ertussen te plaatsen. Dan zag ik dat er nog een grote kier was tussen de bovenkant van de muur (was gewoon bovenop het doorlopend tapijt gemetst!!!!) en de onderkant van de deuropening. Dan heb ik het maar dichtgeschuimd met PU-schuim, probleem opgelost!

Het zou me dus niet verbazen dat uw probleem ook in die richting gelegen is. Maar, geluidsproblematiek is niet eenvoudig, er kunnen zeer veel oorzaken zijn.

Is de aannemer al betaald? Hem eens laten terugkomen en vragen om het probleem op te lossen? Maar zonder meerkost natuurlijk, hij had het de eerste keer deftig moeten doen. Als het gaat om zo'n kieren, dan zal het ook niet goed zijn voor uw thermische isolatie.

afbeelding van Anonieme gebruiker
25/01/2008 - 17:13
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Dakpannen en dakplaten zijn nu eenmaal niet erg geluidsdicht. Je kan eventueel extra geluidsisolatie tussen de kepers plaatsten?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.