Geluidsisolatie tussenvloer ervaringen? | Ecobouwers.be

U bent hier

Geluidsisolatie tussenvloer ervaringen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Boyke2201
02/08/2013 - 07:45

Greetz All, We zijn momenteel bezig in de afwerkfase van ons passiefhuis en ik vroeg mij af of ik mijn tussenvloer nog akoestisch moet isoleren of niet? De tussenvloer bestaat uit I-liggers (30cm hoog) - OSB (18cm) - Akoestische houtvezel isolatie (2cm) - chape (6cm). Onze architect geeft aan dat isolatie niet absoluut noodzakelijk is door de opbouw van de tussenvloer.

 

Graag jullie ervaringen?

 

En als jullie geïsoleerd hebben, welke dikte? Ik veronderstel dat we geen 30cm moeten voorzien?

 

Alvast bedankt!

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Yannick Willox
02/08/2013 - 09:16

Veel hangt af van hoe je de I liggers langs onder wil afwerken en hoe gevoelig je bent aan lawaai van je huisgenoten.

eigenlijk kan je misschien best eens evalueren als de vloer boven klaar is, voor je de plafonds afwerkt ?

afbeelding van bertvdg
03/08/2013 - 06:53

Met de vloeropbouw van u zit je zeker goed naar contact geluiden, je hebt uw chappe die zwevend ligt (losgekoppeld) van uw roostering. Je zal dus niet veel contactgeluid hebben van het rondlopen boven. Echter,  gewoon akoestisch zal het wat minder zijn dus babbelen, kabaal, ...zal er mss wel nog wat door komen.

 

Ik heb bij ons de roostering (ook FJI 30cm) gewoon volgeblazen met houtwol isolatie. Daarop ligt dan een ontkoppeling en het parket. Geen chappe.

afbeelding van sneeuwenregen
09/12/2013 - 19:41

Wij doen geen chape maar 4 cm houtvezelplaat met daarop zwevende laminaat en een bouwstoffirma raadde ons aan om tussen de I-liggers van 30 cm nog eens 6 cm houtwolmatten te steken. Wat we ook gaan doen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.