geluidsisolatie met bouwafval | Ecobouwers.be

U bent hier

geluidsisolatie met bouwafval

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van lander vander
31/10/2005 - 13:09

hallo,

Ik ben mijn huis aan t verbouwen en ben begonnen met de zolder. Ik zou in mijn vloer geluidsisolatie willen aanbrengen. Dus moet ik contact geluid vermijden met cocosvezel strips, klankkast vermijden door de holle ruimte eronder op te vullen. En daarbij moet er nog massa ingestopt worden. Daarom denk ik eraan om mijn oude planken vloer met pannelatjes net boven mijn plafond te leggen en de ruimte op te vullen met bouwafaval (gebroken baksteen) en dit eventueel te mengen met zand of leem om de kieren op te vullen. Daarna zou ik er nog pappiervlokken op uitstrooien, die bolleggen zodat de planken vloer ze wat aandrukt.

Zou dit een effectief en goedkoop systeem zijn of ben ik een beetje zot?

alvast bedankt Lander

1 Reactie

Reacties

afbeelding van lander vander
01/11/2005 - 12:24

Kan iemand me zeggen of dit al dan niet een toepasbare, goedkope en effectieve geluidsislotie zou zijn.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.