geluidsabsorberend vermogen thermische isolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

geluidsabsorberend vermogen thermische isolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van geert bogaert
17/01/2007 - 22:42

Beste,

Is er iemand die iets afweet over het geluidsabsorberend vermogen van ecologische isolatiematerialen?

Wij gaan ons dak renoveren en isoleren met de bedoeling de zolderruimte te gebruiken als slaap- en studeerkamer.
Ik dacht aan een onderdak uit houtvezelplaten en een 30cm isolatie.

Welk ecologisch isolatiemateriaal (homatherm, isofloc, vlaswol...) heeft het grootste geluidsabsorberend vermogen (in dB)?

We hebben een luidruchtige omgeving (veel lawaai van auto's, treinen en vliegtuigen) en de geluidsisolatie is in ons geval minstens even belangrijk als de thermische isolatie.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van luc dekoninck-1
18/01/2007 - 14:37

Hallo,

Normaal kan je die isolatiewaarde wel van de fiches plukken.

Een tand-en-groef onderdak is wellicht het belangrijkste onderdeel van een goede akoestische isolatie door het vermijden van akoestische lekken (die lekken zijn in het domein geluid nog belangrijker dan bij de thermische isolatie).

Als je de isolatie wil vergelijken en je hebt geen akoestische gegevens, vergelijk dan het gewicht, hoe zwaarder hoe beter (de massawet voor ingewijden).

In de praktijk, na het plaatsen van een goed onderdak, zullen andere geluidslekken belangrijker zijn dan het type isolatie onder je dak. De ramen, vooral de ventilatieroosters in de ramen en alle andere muurdoorgangen (dampkap, droogkast e.a.) worden dan bepalende factor.

Bekijk zeker het gebruik van akoestisch glas indien je in een echt lawaaierige omgeving woont.

Luc

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.