gekochte woning isoleren | Ecobouwers.be

U bent hier

gekochte woning isoleren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van lode-5
17/01/2006 - 13:07

Ik en mijn vriendin hebben een woning gekocht. het is geen hele oude woning maar er zijn toch grote verwarmingskosten. Dit komt vooral door de grote ruimtes en het feit dat er electrisch verwarmd wordt (met iets dat 'snacht verwarmd en dan weer afgeeft). Wij hebben deze woning vrij goedkoop kunnen kopen en hebben nog +/- 500.000 Frank (12500 Eur) over om het energiezuiniger te maken. Wat moet ik doen?

Ik had gedacht het huis in twee grote ruimtes te verdelen (salon-eetruimte en keuken) en deze rond om rond te isoleren. De deur ertussen wordt een isolerende deur. Er is dan de mogelijkheid om 'smorgen bv. enkel de keuken op te warmen, en 'savond enkel de living. In het weekend kunnen we de deur open zetten. De hall wordt niet geïsoleerd en de kamers appart (eventueel later).
De buitenmuur is in crepie dus ik wil isoleren aan de binnenzijde. Hoe moet ik dat doen? Hoeveel zal dit ongeveer kosten (ik doe alles zelf). Ik had ook gedacht om eventueel een warmteterugwinningsapparaat te gebruiken on de ventilatieverliezen in de twee ruimten te verminderen. (goed idee?) en wat moet ik doen met mijn verwarming? Hoe moet ik mijn infiltratieverliezen verminderen?
Jullie zouden mij echt kunnen helpen want ik weet het niet direct.

2 Reacties

Reacties

afbeelding van steven-16
17/01/2006 - 13:37

misschien beginnen met een (fiscaal aftrekbare) energie-audit?

De lijst van erkende auditeurs vind je ergens op energiesparen.be

Zorg wel dat ge iemand kiest die kennis terzake heeft, want die erkenning is niet echt een garantie. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een architect. Er zijn bijvoorbeeld ook redelijk wat veiligheidscoördinatoren die de erkenning hebben. Maar een architect zal u waarschijnlijk wat meer achtergrondinformatie en tips kunnen bezorgen.

Het rapport dat ge na zo'n audit krijgt, is zeker de moeite!! Wat rondvragen en je zou vrij makkelijk een voorbeeldje moeten vinden.

afbeelding van werner van der cruyssen
18/01/2006 - 08:38

2 adviezen:
1. De reeds vermelde energie-audit maar selecteer de auditeur met zorg want ik heb de indruk dat er veel kaf tussen het koren zit.

2. Gebruik hier de zoekfunctie. Dit forum bevat enorm veel informatie betreffende isolatietechnieken. Als je zoekt zal je ook lezen dat isolatie langs de binnenzijde eigenlijk een tweederangsoptie is omwille van (o.a.) de onvermijdelijke koudbruggen en het gevaar voor condensvorming. Er zomaar ongeïnformeerd zelf aan beginnen is m.i. een recept voor geld- en verdere energieverspilling.

Werner

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.