Geglazuurde gevel isoleren? | Ecobouwers.be

U bent hier

Geglazuurde gevel isoleren?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van valerie7
17/04/2015 - 16:27

Is het een optie om een geglazuurde gevel langs binnen te isoleren? De gevel is geklasseerd dus langs de buitenzijde isoleren is niet toegestaan.
Normaal wordt bij binnenisolatie aangeraden om een dampscherm of dampdichte isolatie te gebruiken om condensatie tegen de binnenzijde van de gevel tegen te gaan. Maar in dit geval werkt de geglazuurde baksteen ook als damprem, zodat eventueel vocht in de gevel vast zou komen te zitten en voor vorstschade zou kunnen zorgen (omdat de gevel door de isolatie kouder zal staan). Lijkt dit jullie een groot risico indien de gevel noordoost georiënteerd is? Zou het risico geëlimineerd of het vocht afgevoerd kunnen worden op een manier? En wat ter hoogte van de houten balken van de vloer?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van waltervaes
18/04/2015 - 08:15

Ik weet niet of het verschil uitmaakt bij 1 dikke muur.

Maar bij een spouwmuur wordt het afgeraden om de spouw te isoleren als het geglazuurd is.

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
18/04/2015 - 09:00

 

 

Er zal waarschijnlijk wel een aangepaste oplossing voor bestaan. Logisch gezien zou ik eerder zeggen de ganse muuropbouw, isolatie inbegrepen, zo dampopen mogelijk te maken. Dan kan de muur waterdamp uitwisselen met het binnenmilieu.

afbeelding van charel
18/04/2015 - 12:47

Eenzelfde soort vraag is hier onlangs gepasseerd. Ook daar was de buitengevel dampdicht aan (bijna) de buitenkant.

http://www.ecobouwers.be/forum/post/binnenisolatie-0#comment-178115

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.