Geen windmolens in Evergem | Ecobouwers.be

U bent hier

Geen windmolens in Evergem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dirk vh-1
14/01/2007 - 11:01

Nieuwsbad 13/01/07
Geen windturbines in Hultjen

EVERGEM - De Bestendige Deputatie verwierp het beroep van nv Electrabel inzake de bouw van twee windturbines ten zuiden van het Kluizendok. Sinds vorig jaar staan aan het Kluizendok elf windturbines. Ze werden gebouwd in opdracht van de firma's SPE en Ecopower, die de turbines ook beheren. Voor een aanvraag van Electrabel om in het verlengde van die energiemolens in Hultjen aan de kant van de woonkern Doornzele nog twee windturbines in te planten, weigerde het schepencollege van Evergem de vergunning. Nochtans werd voldaan aan de afstandsregels. De turbines waren echter gepland op een perceel dat het Gentse Autonoom Havenbedrijf (GAB) zou onteigenen. Daarom gaf het GAB negatief advies. Hoewel dat advies niet bindend is, weigerde Evergem de vergunning. Electrabel ging echter in beroep bij het provinciebestuur, maar de deputatie bevestigde de beslissing van het Evergemse college. (ivh)

1 Reactie

Reacties

afbeelding van stefan-14
14/01/2007 - 15:14

arm vlaanderen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.