geel regenwater | Ecobouwers.be

U bent hier

geel regenwater

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pat
01/10/2006 - 12:43
pat

sedert een maand is het regenwater geel van kleur.
het ruikt niet ,
de put is nog maar 3 jaar in gebruik
en hij staat redelijk vol

heeft iemand hier enige uitleg over?

groetjes pat

2 Reacties

Reacties

afbeelding van degrune
01/10/2006 - 15:03

groeten,

Volgens mij zijn er twee belangrijke oorzaken. Ofwel hangt er smeerlapperij in de lucht, en/of komt er geel water van Uw roofing dak. (mocht je er een hebben)
Mijn vijveroppvl. ligt ook vol met een gele olieachtige vloeistof.
Mijn regenwater is proper omdat er een argexlaag (en folie) op mij roofing ligt die voorkomt dat vuil of PAK's het regenwater geel kleuren.
Na een lange periode van droogte en zon volgt vaak een bui welke uit de roofing PAK's losweekt die Uw water geel verkleuren. Als het gaat om vuil uit de lucht blijft de vervuiling meestal beperkt tot het oppvl.

(Argex kieper je niet zomaar op je dak omdat een regenbui de bolletjes in uw afvoersysteem drijft met vaak erge gevolgen. Argex is bijna-drijvend.)

afbeelding van lennie-4
02/10/2006 - 10:07

Een gedeeltelijke verklaring kan ook gevonden worden in de zuidelijke winden van de afgelopen weken. Die voeren sahara-stof met zich mee dat bij een bui neerslaat.

Dat is een fenomeen dat om de zoveel jaar voorkomt.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.