Gasketel radson HR boujaar 1990 | Ecobouwers.be

U bent hier

Gasketel radson HR boujaar 1990

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van jos van assche
12/01/2006 - 21:37

Ik heb een gasketel radson type HR voor de verwrming van een gebouw met 10 studentenkamers.

Deze ketel is in de zamer van 2004 voor het eerst uitgevallen. Na de vervanging van het thermokoppel heeft hij enkele maanden gewerkt, waarna hij terug uitgevallen is. Deze keer werd het gasblok vervangen.

Vervolgens heeft hij enkele weken gewerkt en viel hij terug uit. Het expansievat werd vervangen alsook het overdrukventiel. Opnieuw heeft hij enkele maanden gewerkt en viel opnieuw uit. Deze keer werd de pomp vervangen.

Telkens werkt hij een tijd maar dan valt hij opnieuw uit. na de eerste malen dat hij uitvalt, start hij wel op, nadien niet meer.

Heeft iemand hier ervaring mee. Kan er mogelijk een andere oorzaak zijn?

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Chicken power
13/01/2006 - 00:26

Beste Jos,

Uw ketel gaat nu dit jaar zijn zestiende verjaardag vieren.

Als je vandaag niet voor een ketel van zeer hoge kwaliteit kiest, laat men hem al bij het minste gebrek binnen vier jaar van de muur af vallen om te vervangen door een verse...

Is veel goedkoper.

Ben niet bekend met de specs van jouw ketel, maar de gedebiteerde malheuren zijn op zo'n gebruiksduur niet vreemd, zeker niet bij een gebruikstoepassing in een studentenhuis. Qua belasting dan, de studenten zullen zich verre er van houden(de ketel), naar ik mag aannemen.

Ik kan uit je vraagstelling geen concrete info halen waarbij er in jouw situatie sprake kan zijn van een structureel probleem wat deze ketel eigen zou zijn.

Tis eigenlijk net een mens, ouderdom komt met gebreken.

Ik wil niet spreken van een gepaste euthanasie, maar je bent wel toe aan de conceptie van een nieuwe invulling van warme dagen en nachten.

En waarschijnlijk SWW.

Mijn ATAG's zijn ook allemaal bijna tien jaar oud, scheelt wel een half decennium, maar toch. Ik zou het nu ook niet echt weten.

Sterkte,

Groet, CP

afbeelding van lucien-2
13/01/2006 - 11:57

Jos,
uw verhaal doet mij denken aan een patient met maagklachten die bij konsultatie bij zijn huisarts bepaalde pillen of dranken voorgeschreven krijgt en bij het verlaten van zijn kabinet nog het volgende hoort: indien de klachten na een week niet verdwenen zijn hij dient terug te komen om een ander recept te proberen. Nu is deze vergelijking niet helemaal correct want een mens zit iets ingewikkelder in mekaar dan een gasketel radson HR en dat is het hem juist:
wat is de oorzaak van dat uitvallen, stel eerst een juiste diagnose vooraleer in het wilde weg stukken te vervangen in de hoop het juiste vervangen te hebben want zo kun je bezig blijven en uiteindelijk zal men bij het juist onderdeel terecht komen maar tegen welke prijs?
En een juiste oorzaak kan ik van hieruit ook niet geven daarvoor moet je ter plaatse zijn maar misschien een paar hints:
welke thermokoppel is er geplaatst: radson of universeel
doe een kleine test, doof de waakvlam en meet de tijd dat het spoel in het gasblok afvalt; u zal duidelijk een klik horen 15 seconden is een goede veiligheidstijd 6 seconden of minder wordt problematisch
u vermeldt niet dat uw ketel nu onderhouden is ,brandt uw waakvlam blauw of lichtgeel blauw ok lichtgeel onzuiver
praktijk wijst uit dat na 15 jaar ook liefst de veiligheidsakwastaat vervangen dient te worden
mvg
lucien

afbeelding van johan-74
13/01/2006 - 20:17

Dichtslibben ???
Uw ketel bestaat uit alluminium en door inwerking van corrosie kunnen uw waterkanalen dicht zitten.
Daardoor krijgt de ketel zijn warmte niet kwijt en komt de ketel in overtemperatuur.

afbeelding van evarist
13/01/2006 - 20:41

Ik hoor van technici dat de Radson niet zo'n heel goede ketel is. Maar er zijn uitzonderingen. Mijn ketel, Radson ER318, is geplaatst in 1984. Hij heeft vorige maand zijn eerste defect gehad: thermokoppel. Verder geen enkel probleem. Ik wil bovendien vermelden dat de ketel zeer krap gekozen is, omwille van de zuinigheid. Bij dit weer (+1°) slaat hij bijna niet af.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.