Gasboiler moet buiten en vervangen worden door?!? | Ecobouwers.be

U bent hier

Gasboiler moet buiten en vervangen worden door?!?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kpermentier
19/04/2011 - 13:39

Beste,

in oktober 2010 kochten we een woning, inclusief een gasboiler van +/- 1 jaar oud die nog aangesloten moet worden op flessengas. Voor mijn part mocht die onmiddellijk de badkamer verlaten maar ochotte toch, het mansvolk besloot anders. Tot een 14-tal dagen geleden het vrouwke in bad zat en de badkamer dringend diende te verlaten wegens hoofdpijn, duizeligheid, ... kortom: een angstaanjagend moment. De beslissing is nu zeer snel genomen: de gasboiler MOET de deur uit! Maar door welk exemplaar vervangen we deze het best? Onze voorkeur gaat uit naar een elektrische boiler wegens geen CO-gevaar meer (denken we toch). De boiler dient 5 tot 10 jaar mee te gaan. De huidige badkamer wordt dan(in onze plannen toch)immers tot steenpuin herleid om een nieuw blinkend exemplaar in gebruik te kunnen nemen.

Alvast bedankt voor de hulp!

1 Reactie

Reacties

afbeelding van dannyvho
20/04/2011 - 13:13

Je kan je bestaande badkamergeiser vervangen door een gesloten toestel: het werkingspricipe is hetzelfde als je bestaande toestel maar dit soort toestellen trekt zijn zuurstof vanuit de buitenlucht en voert de verbrandingsgassen ook naar buiten. Dit gebeurt door een ventilator en een dubbelwandige buis (buis-in-buis). Er is geen echte schouw nodig: alleen een opening in de buitenmuur of het dak.

Voorbeelden zijn de Opalia F14 of F17 van Bulex of de TurboMAG 14 of 17 van Vaillant.

Groet,

Danny

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.