gas droger | Ecobouwers.be

U bent hier

gas droger

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van allexander
14/01/2006 - 17:50

Beste,

Sinds enkele maanden volg ik jullie interessante gesprekken over de gasdrogers en hun rendementen, aankoop in nederland of België, rendementen etc.
Gedis, geeft sinds 2006 een subsidie voor de aanschaf van een nieuwe gasdroger van 250 € (mits alle voorwaarden voldaan). Als je dan een machine koopt bij Abatron voor 950 €, dan heb je hem voor 700 €, wat nog steeds hoger ligt dan de C rendements toestellen maar toch al een pak interessanter wordt op afschrijving, en sowieso op rendement.

Bye,

Alexander

4 Reacties

Reacties

afbeelding van benny-5
14/01/2006 - 21:09

Gasdroger vraagt een gasaansluiting.

Stel dat je installateur van de gasaansluiting ook tegelijkertijd het toestel zou kunnen leveren, zou je dan alles kunnen regelen aan 6% BTW ipv 21 voor huizen ouder dan 5 jaar?

Benny

afbeelding van stefan-14
15/01/2006 - 11:38

benny,

neen dat zal niet gaan

Stefan

afbeelding van steve-2
16/01/2006 - 22:41

Nog een bijkomende vraag.

Ik zie dat alle gasdrogers volgens het "open" principe zijn uitgevoerd. Namelijk dat deze lucht ontnemen van de binnenruimte en de warme afvoerlucht naar buiten afvoeren.

Is dit systeem dan bruikbaar in woningen met een goede luchtdichtheid in combinatie met balansventilatie ?

een open gasdroger is inderdaad minder bruikbaar... zou je hem niet gesloten kunnen maken?

wij wonen nu 3 maand in ons nieuwe huis en zijn zeer tevreden over onze Wasdroger: een rekje van 60/60 dat op wieltjes staat: de was wordt daaraan opgehangen, en de balansventilatie (en lage winterluchtvochtigheid) zorgt dat de was op een paar uur mooi droog is (en gelukkig stijgt de vochtigheid binnen dan een beetje).
mede door de was binnen te drogen blijven we altijd aan een 45% luchtvochtigheid, wat nog doenbaar is (lager is niet meer zo ideaal, maar mag wel)
en door de wieltjes kunnen we het rap in de berging rollen bij onverwacht bezoek :)

goedkoop in aankoop, goedkoop in verbruik, alleen jammer dat we er geen premie voor krijgen (wasrek is nochtans vele vele zuiniger dan een gasdroger)

groeten,
christophe

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.