garage buur op perceelsgrens | Ecobouwers.be

U bent hier

garage buur op perceelsgrens

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sofie-6
10/11/2006 - 14:51

Ik besef dat onze vraag hier misschien niet thuishoort. Aangezien hier op het forum nogal wat mensen zitten met een behoorlijke bouwkundige kennis lanceer ik ze toch maar.
Op de perceelsgrens van onze bouwgrond (open bebouwing) heeft onze buurman een losstaande garage gebouwd. Hij heeft hiervoor toestemming gekregen van de vorige eigenaar van de bouwgrond. De garagemuur is al helemaal vochtig (onze buurman heeft nogal laag gebouwd en het achtergelegen stuk grond ligt hoger). Wij gaan binnenkort bouwen en gaan onze grond ook ophogen. (onze bouwaanvraag met de grondophoging is al goedgekeurd) Nu is onze vraag:
-hoe kunnen we voor een goedkope en degelijke afscheiding zorgen (zodat het water van onze grond niet naar de buren vloeit)? We hadden al gehoord over keermuren, maar vragen ons af of die muren de druk van het water kunnen houden en of er geen goedkopere oplossingen bestaan?
-Wat doen we met de garagemuur? Keermuren zullen hier ongetwijfeld geen oplossing zijn. We hadden al gehoord over een drainage of een noppenfolie voor de garagemuur van de buurman? Is dit een goede oplossing?
-Is onze buurman verplicht mee te betalen?
-Wie kan ons hierin verder adviseren en hoe kunnen we ons indekken voor problemen in de toekomst? (we hadden er al aan gedacht om foto's te nemen van de nu reeds vochtige muur van de garage)
Alvast hartelijk dank

5 Reacties

Reacties

afbeelding van leo-6
14/11/2006 - 09:52
Leo

Sofie,

Aangezien jij je grond gaat ophogen moet jij er ook voor zorgen dat de buur geen waterhinder ondervindt.
Je hebt prefab betonelementen in allerlei maten die als keermuur kunnen gebruikt worden.
Ik heb in onze tuin een niveauverschil van 80cm opgevangen met betonnen biels. En tot nu toe (+3j) staan ze nog mooi recht.

Mvg
Leo

afbeelding van sofie-6
15/11/2006 - 14:20

Hallo
Hebben jullie enkel keermuren geplaatst of ook drainage?
mvg
sofie

afbeelding van jeroen.beeckx@telenet.be
14/11/2006 - 13:28

Leo,

Wij hebben dit opgelost met L profielen (60*100cm).

Dit is de beste, maar helaas de duurste.

Wat een mens allemaal doet, om burenruzies te vermijden...

Mvg

JB

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.