Ga niet altijd op kennis af | Ecobouwers.be

U bent hier

Ga niet altijd op kennis af

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van kouchie
05/02/2013 - 15:47

In dit forum zijn een aantal mensen met veel kennis in huis en hebben soms ook een bedrijf in de sector.
Mijn ervaring leert dat die echter zeer onprofessioneel bezig zijn. (een beetje te veel met zijn kop in zijn geitenwollensok misschien)

Kijk dus altijd goed rond,voordat je met iemand in zee gaat, want er zijn nog genoeg andere bedrijven, die én nog meer kennis hebben en teminste professioneel met hun klanten omgaan.

grt

9 Reacties

Reacties

afbeelding van Lacroix
05/02/2013 - 17:32

Leg dit eens uit. Dit is wel een flink belerend vingertje.

 

Ik ben ook professioneel in de bouw, maar geitenwollen sokken heb ik nog nooit gedragen (en ben ik ook niet van plan te dragen). Dit houd me er niet van weg om actief deel te nemen aan dit forum.

Mijn mening is dat milieu en economie hand in hand kunnen gaan. Je afzetten tegen spilzucht hoeft niet louter uit ecologische overwegingen te zijn.

afbeelding van charel
05/02/2013 - 17:00
 
Beste, je schrijft:

In dit forum zijn een aantal mensen met veel kennis in huis en hebben soms ook een bedrijf in de sector.
Mijn ervaring leert dat die echter zeer onprofessioneel bezig zijn. (een beetje te veel met zijn kop in zijn geitenwollensok misschien).

Heb jij dan ervaring met allen die hier raad geven?

Zoniet, waarom beschuldig je hen allen dan van onprofessionaliteit? Wat is jouw bedoeling?

Verder: Uitkijken met wie je in zee gaat moet je altijd en overal doen, dat is een goede raad maar niet nieuw.

Charel

 

 

 

afbeelding van walter-8
05/02/2013 - 18:26

oef; gelukkig zit ik niet in de bouw; 

Op zich heb je gelijk.  Het is niet iedereen gegeven en de kennis te hebben en dan nog eens een goede professional te zijn die onafhankelijk kan werken.  'Professioneel werken' is niet eenvoudig.  

Als bouwheer kan je jezelf wat beschermen met goede afspraken, een goed contract.  Maar als dan de uitvoering en nakomen van afspraken nog te wensen over laat geven die geen garantie dat je zonder kleerscheuren uit je avontuur komt.  Misschien is de beste bescherming nog minstens meerdere aannemers voor een bepaald werk vragen en dan goed schiften op kennis en 'vermoeden' van profesioneel werken.  

Je verhaal is trouwens wel verwarrend; gaat het nu over 1 persoon/firma of meerdere.  Je gebruikt meervoudsvorm en enkelvoud door elkaar. 

Zelf vind ik verwijzing naar wollensokken wel grappig; we proberen hier iedereen net zover te krijgen een huis te bouwen waarin je altijd zonder sokken kan lopen. 

Walter

afbeelding van jef-14
06/02/2013 - 08:49

Toch wel een grappige bijdrage....

Persoonlijk stel ik me regelmatig vragen bij sommige " professionele" bijdragen maar ik vraag me toch af welke persoonlijke ervaring aan de bijdrage van Kouchie voorafging ????? Op zich heeft hij natuurlijk gelijk met deze nuance dat achter sommige geiten wollen sokken vaak persoonlijk geldgewin verborgen zit

afbeelding van banned user
06/02/2013 - 11:52

Kouchie,

Dit is een forum http://www.encyclo.nl/begrip/Forum

Mensen die een andere levensstijl bewandelen  ,kunnen wel goede info verschaffen.

Door onderling te discussieren kom je soms tot een andere kijk naar oplossingen toe.

Als je iets wilt realiseren en je hebt 1 idee kom je hier al vlug op meerdere.

Bestek? wie? en hoe ? bepaal je toch zelf.

 

 

 

kouchie, ik sta ook achterdochtig tegenover professionals op een forum. Hoewel er uitzonderingen zijn, ook hier...
.
En als je het over geitenwollensok hebt, wat bedoel je hiermee??? Ik hoop dat je wel beseft dat dit een ECObouwers-forum is en het dus wel degelijk over ecologische oplossingen gaat... Dat kan 2 richtingen uitgaan: de oplossing met meest energiebesparing en de oplossing met meest ecologische materialen. Wat beide gemeen hebben en waar de professional van deze tijd niet meer omheen kan is de bouwbiologie rond luchtdichtheidstechnieken en dampdichtheidstechnieken en condens vermijden...

afbeelding van Lacroix
07/02/2013 - 21:28

Wat is het probleem met professionals op een forum? Zij kunnen juist een wezelijke bijdrage leveren door juiste en heldere informatie te verstrekken.

Maar dit wordt niet altijd geaprecieerd en wordt er meer geloof gehecht aan informatie die her en der van het net geplukt wordt en dan aan elkaar gebreid.

afbeelding van Anonieme gebruiker
08/02/2013 - 11:23
jandc (niet gecontroleerd)

Awel, het probleem met professionals is dat ze niet altijd gelijk hebben en soms even goed maar voort gaan op informatie die her en der gerecycleerd is. Een zeer mooi voorbeeld is reisgidsen die elkaar gewoon voor 95% kopieren, inclu fouten en verouderde informatie. Sommige pro's op fora hebben de neiging om te schermen met hun kennis alsof het de heilige graal is (omdat ze nu eenmal pro's zijn). Ik bezondig me daar zelf ook wel aan trouwens.

 

Een ander voorbeeld is trouwens de manier waarop VV systemen ontworpen worden en aan gascondenserende ketels gehangen worden. Met als vooropgesteld ideaal: laag vermogen ketel/WAR/evenwichtsfles wat resulteerd in een installatie die zeker niet het maximale rendement haalt. Maar probeer dat maar es aan een professional uit te leggen. En zo kan ik nog wel wat dingen aanhalen: bv een semi pro die me kwam uitleggen dat m'n ADSL modem kuren heeft omdat een bepaalde IC die voor de DNS zorgt oververhit geraakt. De boel open doen en ontstoffen zou een oplossing zijn. Wat bullshit is, 't is gewoon een slecht ontwerp met slechte ontworpen software en de reden waarom ie efkes deftig werkt na uitgekuist geweest te zijn is omdat dat ding dan es een reset gekregen heeft...

 

Kortom, er wordt veel zever verteld door iedereen want iedereen haalt zijn mosterd van ergens horen zeggen en verteld dat zonder na te denken na.

afbeelding van banned user
08/02/2013 - 10:35

Soms is ervaring mondreclame (positief of negatief ) van klanten ,

een betere info dan van de professioneel .

En een professioneel die 20 jaar geleden goed bezig was,

is mss. door techniek achterhaald.

 

Wat betreft de geitenwollensok van  Kouchie ,

 http://zegnouzelf.blogspot.be/2011/05/geitenwollensokken.html

Wie is hier Kouchie? :-))))))

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.