Fysische waterontharder | Ecobouwers.be

U bent hier

Fysische waterontharder

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van luc dekoninck-1
14/03/2006 - 11:25

Hallo,

We hebben een probleempje met onze ATAG doorstromer. Nu en dan valt onze ATAG uit met een blocking code 12. Het gebeurt altijd tijdens het tappen van warm water. Ik heb een vermoeden dat het gelinkt is met grote debietwijzigingen in de warmwaterleidingen.

We laten er naar kijken en het idee is dat het wel eens met kalkaanslag zou te maken kunnen hebben (filters/warmtewisselaars die dichtslibben).

We hebben dus nog voor de installateur kan komen kijken al een foldertje en prijzen ontvangen van waterontharders. Dus ik surf ne keer op het web op zoek naar alternatieven en ik stuit op het volgende:

http://www.geci.be/
http://www.geci.be/info_website.pdf

Een fysische waterontharder, die geen energie kost, geen zout toevoegt, gewoon over de leiding monteren en de kalk wordt fysisch omgevormd tot een vorm die anders kristaliseert en daarmee het kalkprobleem ineens oplost. Dit alles voor een grootte-orde van 300 euro die je binnen het jaar terugverdient aan warpoeder, energie en onderhoudsproducten.

Kortom, het is een beetje te mooi om waar te zijn... Als ik het goed voorheb is de kalk opgelost in het water en is dat niet in kristallijne vorm aanwezig, dus zie ik niet goed in hoe die fysische techniek werkt. Het zou wel een korte termijneffect zijn want bij noiler die niet snel genoeg van volume wisselen zou een extra element Er wordt ook weinig echte uitleg gegeven over het fysisch principe. Het is wel netjes gepatenteerd en blijkbaar heel erg populair in Duitsland, op zich niet slecht als referentie.

Op het eerste moment zie ik geen web links die het als grote nonsens bestempelen. Iemand op de hoogte van het systeem ? Werkt het ?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van luc dekoninck-1
14/03/2006 - 11:48

ondertussen de andere tread op de site teruggevonden via google ipv via de search in het forum...

Luc

afbeelding van etienne.
14/03/2006 - 12:23

Vergeet het! Werkt niet!

afbeelding van curada
21/08/2009 - 14:37

Ge kunt u ook een watervitaliser nemen, die werken ook fysisch en doen 't goed. Nemen niet alle kalk weg, maar wel 't grootste deel en hebben geen onderhoud nodig en belangrijke gezondheidsvoordelen. Informatie bijv. www.quavita.com of www.leliveldvitaliser.eu .

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.