Functie 3-wegkraan en buffervat | Ecobouwers.be

U bent hier

Functie 3-wegkraan en buffervat

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van elon
07/12/2011 - 13:25

Bij het koppelen van een houtkachel aan de cv is er veelal sprake van een 3-wegkraan en een buffervat.

Welke functie heeft zo'n buffervat? Moet dit permanent openstaan?

Welke functie heeft een 3-wegkraan? Hoe werkt het en in welke stand moet zo'n kraan staan?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
07/12/2011 - 23:20

elon

als het binnen warm genoeg is en de thermostaat uitschakelt, gaat een klassieke CV-ketel ook stoppen met branden, maar een houtketel/haard doet dat niet.  het buffervat gaat dan de warmte die de verwarming niet opneemt opslaan en eventueel afgeven als er weer warmtevraag is en de ketel niet brandt.

om een goede verbranding te krijgen heb je een hoge temperatuur nodig, daarnaast zal een koude retour in de ketel voor condensatie zorgen en mogelijk ook neerslag van teer en sowieso een slechte verbranding.  wat jij een 3-wegkraan bedoelt is waarschijnlijk het systeem dat er voor zorgt dat de retour altijd minstens 60° is.

hans d

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.