FRGE-lening | Ecobouwers.be

U bent hier

FRGE-lening

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van octaafdebolle
20/05/2011 - 11:00

Beste,

Is er iemand bekend met het Fonds ter Reductie van de Globale Energiekost oftewel FRGE?

Hier in het Leuvense zou vzw Pendule goedkope tot renteloze leningen aanbieden voor allerlei energiebesparende investeringen. Is dit geënt op de zogenaamde groene lening, of gaat dit breder? Met het oog op vloer-of muurisolatie zou dit immers een welgekome alternatief vormen op de afschaffing van de andere steunmaatregelen.

Alvast bedankt!

Octaaf

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
22/05/2011 - 15:42

octaaf

tik dat gewoon even in je google in, en dan zal je zien dat het fonds geen leningen aan particulieren geeft.

 

afbeelding van octaafdebolle
23/05/2011 - 08:32

Beste Hans,

Ik heb het inderdaad even in google ingetypt en inlichtingen ingewonnen bij vzw Pendule, en blijkbaar ligt de waarheid (zoals meestal) ergens in het midden. Het Fonds werkt via lokale entiteiten (rechtspersonen), zoals vzw Pendule, die op hun beurt wel degelijk kredieten verstrekken aan particulieren. Ze bieden dan ook leningen aan alle inwoners in hun werkingsgebied (in het geval van Pendule is dit Leuven) voor alle investeringen die een aantoonbaar energiebesparend effect kunnen aantonen. Soit, het is dus wel degelijk geënt op de groene lening, maar met een net iets breder toepassingsgebied.

Octaaf

 effe FRGE intikken en Leuven... Of gewoon in gemeentehuis van Leuven vragen naar FRGE. Niet alle steden doen mee met dit systeem (mijn gemeente Kortrijk voor mij gelukkig wel...)

In Antwerpen verstrekt AG Energiebesparingsfonds groene FRGE leningen.

U kunt maximaal 10.000 lenen tegen een duurtijd van maximaal 5 jaar tegen een intrest van 2%. Dan betaalt u 10.512 terug inclusief intrest. Voor de intrest van 512 geldt een belastingvermindering van 30%.

AG Energiebesparingsfonds is dus de goedkoopste groene leningverstrekker in Antwerpen.

Voor meer informatie gaat u naar antwerpen.be en zoekt op groene lening en u schrijft zich in via het e-loket van stad Antwerpen.

U ontvangt dan een kredietaanvraagformulier en het kredietreglement waarin beschreven staat welke werken in aanmerking komen voor de groene lening.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.