fiscaal voordeel stookketel? | Ecobouwers.be

U bent hier

fiscaal voordeel stookketel?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van chris-12
25/10/2007 - 21:34

Wij zijn van plan om onze oude CV te vervangen door een HR toptoestel.Die oude cv is een gasgestookte luchtverwarmer merk BRINK type B26 bouwjaar 1979.De fiscale belastingsvermindering geld enkel voor de vervanging van een oude verwarmingsketel.De vraag is Hoort zo een luchtverwarmer ook bij de categorie verwarmingsketels of geld dit enkel voor toestellen met radiators.

3 Reacties

Reacties

afbeelding van chris-12
26/10/2007 - 21:01

Chris schrijft:
> Wij zijn van plan om onze oude CV te vervangen door een HR toptoestel.Die oude cv is een gasgestookte luchtverwarmer merk BRINK type B26 bouwjaar 1979.De fiscale belastingsvermindering geld enkel voor de vervanging van een oude verwarmingsketel.De vraag is Hoort zo een luchtverwarmer ook bij de categorie verwarmingsketels of geld dit enkel voor toestellen met radiators.

De gasgestookte luchtverwarmer werk met kanalen doorheen de hele woning waar warme lucht word doorgeblazen.Ik heb reeds geprobeerd inlichtingen in te winnen bij de belastingsdienst omtrent het fiscale voordeel maar ze konden er niet op antwoorden .
Is er iemand die mij verder kan helpen ,ik zou graag nog dit jaar de nieuwe ketel laten instaleren ,kwestie van de kosten te verspreiden .

afbeelding van dirk andelhofs
26/10/2007 - 22:17

Chris,

Is mij ook niet helemaal duidelijk.

http://www.energiesparen.be/subsidies/fiscale_maatregelen/faq_stookketel.php#elektr

Op bovenstaande link staat te lezen dat een warmeluchtgenerator niet in aanmerking komt.

Maar wat bedoelt men met een warme lucht generator ?

Ook als je elektrische verwarming vervangt door een condensatieketel op gas bvb kom je niet in aanmerking voor belastingvermindering .... mijn verstand is te klein om de logica daarvan te vatten ...

Als je terug een luchtverwarmer wil is de keuze wel vrij beperkt.

zie ook hier :

http://www.gasinfo.be/Media/TOP_GENAIR_HUIS_2007_02_16.pdf

De brink allure lijkt mij de beste van de twee.

http://thermad-brink.be/nl/docs/folder-Allure.pdf

dirk

afbeelding van chris-12
27/10/2007 - 08:42

Hallo Dirk,
Het is de bedoeling om over te schackelen naar radiators, maar ik ben toch nieuwschierig naar de aankoopprijs van de Allure en het werkelijke rendement tegenover een HR-top met radiators.Mischien kan jij of iemand anders me daar wat meer informatie over sturen?

Ik ben blij dat het niet enkel voor mij ingewikkeld is in verband met die fiscale belastingsvermindering en hoop dat er ons iemand daarmee verder kan helpen.

Bedankt

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.