Firma Natec | Ecobouwers.be

U bent hier

Firma Natec

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van r.m
11/04/2008 - 19:48
r.m

Haalo, ik ben aan het overwegen om fotovoltaische panelen te laten plaatsen door de firma Natec.
Heeft er soms iemand goede of slechte informatie hierover

9 Reacties

Reacties

afbeelding van fre-1
11/04/2008 - 20:16
fre

Niet doen, die mannen zijn uit Holland naar hier gekomen omdat de hollandse markt op z'n gat zat en zijn van plan weer te vertrekken wanneer het in holland weer een vlucht neemt. (tenzij ze hier meer poen kunnen scheppen)
Als ze dus weer vertrokken zijn zult ge maar eens beroep moeten doen op een garantiedienst....

Hoe zijn hun prijzen?

afbeelding van wgb
11/04/2008 - 21:15

Is dit de nieuwste bedrijfsfilesofie om als bedrijf te overleven. Ik denk dat elk bedrijf zijn plekje zoekt om, leuk woord trouwens poen scheppen, geld te verdienen. Ik weet niet hoeveel kilometers Natec, of zijn monteurs want deze zouden gemakkelijk in jouw buurt kunnen wonen, zou moeten rijden voor service of garantie werk uit te voeren. Zijn wij Hollanders dan zo slecht fre.
*Wim*

afbeelding van jef-23
11/04/2008 - 22:20
jef

ik heb in 2006 laten plaatsen door natec en ben zeer tevreden.geen problemen gehad en alles correct uitgevoerd en afgehandeld.prijzen zijn zoals bij concurentie.

afbeelding van wgb
13/04/2008 - 18:25

Ik had eerst even moeten Googlen. Natec dan kom vanzelf op een keurige verzorgde site van deze firma.
Ze zijn gevestigd op de Kanaadijk in Ravels. Wat nou Hollanders fre.
*Wim*

afbeelding van ivan-6
23/06/2008 - 09:35

Onze installatie is ook door Natec geplaatst;
-wat moeten aandringen voor de timing (maar dat is blijkbaar overal)
-de oplevering heeft wat lang geduurd (ik had wat meer moeten pushen)
-in Belgie werken vooral Belgen, geen hollanders gezien
-uitvoering is correct verlopen (voorziene meerkosten hebben ze op hun rekening genomen; lange dikke voedingskabel)
-installatie staat 1 jaar; 12.2% meeropbrengst, hoewel zwakke zomer 2007
-bij mijn schoonbroer gaan ze dezelfde installatie plaatsen, doch door plaatsgebrek gaan ze de installatie volledig ontdubbelen op hun kosten (ook 2 omvormers)
-hij krijgt ook een betere prijs
Ivan

afbeelding van rebus
23/06/2008 - 15:17

Een vriend van mij heeft Natec vorig jaar 8000 Wp laten plaatsen. De panelen zijn op zijn dak gesmeten. Gelukkig heeft hij een beetje meegeholpen, ze waren met twee installateurs en hadden nauwelijks laders mee.
Het systeem wordt over drie fasen geïnjecteerd in het net, een van de drie omvormers was stuk, hij zat zelfs niet in de originele verpakking (een gerepareerd toestel ??).
Na enkele maanden werd deze dan vervangen.
Ik heb mijn bedenkingen, ga toch elders vragen.

afbeelding van sunnybeam
23/06/2008 - 15:40

Hier enkel een vertegenwoordiger over de vloer gehad.
Was geen onderhandelen mogelijk,zijn prijs was vast en voor ons veel te duur.Als we dan eens een offerte onder zijn neus staken van eenzelfde installatie die stukken goedkoper was deed hij 50 euro af van zjn prijs :)
Om te lachten vind ik dat.

Christophe

afbeelding van vermeulen joske
30/08/2008 - 05:06

na lange lever tijd en wat pushe is het er toch van gekomen
men heeft hier 28 panelen op het dak gezwiert verkeerd aangesloten volgens( plan?? is een vodje)omvormer ophangen met 5 punts beugel dienen 20 gaten geboord voor er wat past en omvormer wilde niet starten probleem + op aarding aangesloten bekabeling netjes door draagbalk van dak geboord dit wil zeggen een balkje van 3cmx10cm met twee gaten van 2cm doorboord terwijl zijn ze buiten bezig met mijn lader om op het dak tekomen waarbij deze door de goot breekt ben nog steeds aan het wachten op herstelling ook al verschilende afspraken gemaakt hier voor maar niemand gezien en dan is er nog een sunnybeam waar een vreselijke kleef vlek in zit en het aparaat geeft aan dat ik vandaag niets op wek morgen 40kw gister -500kw ik geloof dat ding voor geen mm zelfs het totaal is niet corect ben aan het zien of ik juridis wat berijken kan
om panelen spaningsvrij gemonteerd te krijgen en vlak te leggen en in de juiste configuratie wens mij maar veel geluk ik kan het gebruiken
groetjes allemaal

afbeelding van piggy
30/08/2008 - 11:19

Beste,

hier het merendeel goede informatie.
De enige nadelen waren het langer wachten op de installatie dan ze zelf gezegd hadden en tijdens de werken op het dak sneuvelden 3 pannen.

Positief: de installateurs hadden alle materiaal mee, ze hadden een mapje met hierin alle info over de plaatsing (tekeningen, aansluitschema, materiaallijst, ...) en hadden bovendien sneller gedaan dan voorzien (in 1,5 dagen ipv 2).

De omvormer werd opgehangen op de plaats die wij aangeduid hadden en de leidingen werden gelegd zoals wij wilden. Ook alle afval werd door hen meegenomen. Mensen waren afkomstig van Brugge/Antwerpen en werkten in onderaanneming.

MVG, Piggy, een tevreden bezitter van een Natec systeem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.