finoven in combinatie met balansventilatie | Ecobouwers.be

U bent hier

finoven in combinatie met balansventilatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van walter-5
07/06/2007 - 17:55

kan men een finoven in combinatie met balansventilatie gebruiken?
Op een ander forum zijn er die zeggen dat het geen probleem is en andere die zeggen dat het een groot probleem is.
Dus probeer ik hier wat wijzer te worden.

1 Reactie

Reacties

afbeelding van mon jansegers
07/06/2007 - 19:06

Walter, ik ben eveneens van plan een finoven aan te kopen.
De finovenbouwers zijn wat verdeeld ivm. de combinatie finoven en mech. ventilatie. Reeds weken lees ik alles over de Grundofen (Duitsland,Zwitserland, Oostenrijk), eveneens een volledig gesloten gemetste kachel(geen metalen verbrandingsruimte) die volledig luchtdicht gemaakt wordt en een warmtewisselaar( vlakke plaat, vat, lucht) bezit, maar is ergens toch vergelijkbaar. Deze oven heeft niet dezelfde binnenstructuur als een echte finoven. Er zijn reeds kleine grundofens ontwikkeld en geplaatst in Passivhauser, dus is het volgens mij mogelijk om een finoven luchtdicht te maken met een luchtdichte deur en externe verbrandingsluchtaanvoer. Het is wel hoog tijd dat de gekende finovenspecialisten dezelfde oplossingen aanbieden zoals beschreven bij www.bauweise.net
Dit is mijn bescheiden mening natuurlijk.
Mon

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.