finnoven & koperen buis | Ecobouwers.be

U bent hier

finnoven & koperen buis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van wim_vandebrouck
20/11/2011 - 10:02

Hallo,

We hebben een finnoven geplaatst en zijn momenteel bezig met de afwerking. We plaatsen rond de "stenen mantel" koperen buisjes voor watercirculatie naar een buffervat.
Onze man sanitair heeft de leidingen voorzien van de buffer tot aan de kachel. Hij gebruikte hiervoor een alpex buis. We vernemen nu achteraf van anderen dat deze buizen niet geschikt zijn voor watercirculatie met een temperatuur hoger dan 90°. Ik heb geen idee wat de temperatuur zal zijn van het water? Wie kan helpen?
Moet ik deze buizen eventueel vervangen en zo ja hoe zou ik dit kunnen vervangen, de leidingen zijn voorzien voor het plaatsen van de chappe?

Groet,

Wim

2 Reacties

Reacties

afbeelding van bertvdg
20/11/2011 - 10:14

 Het water in de buizen op de finoven zal zeker geen 90° worden, of er is iets mis mee.

afbeelding van mon jansegers
20/11/2011 - 10:32

Dat is geen probleem, de warmtewisselaar genereert geen 90°C watertemperatuur.

Mon

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.