filter AWW | Ecobouwers.be

U bent hier

filter AWW

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van birgit
04/03/2006 - 14:58

Hallo,
omdat we wat geschrokken zijn van de prijs van een filterkast voor op de aanzuiging van de AWW te plaatsen (€500 !?), vroegen wij ons af of het niet mogelijk is zoiets zelf te maken. De aanzuiging is nu een kunststof buis met diameter 20 cm die ongeveer een halve meter verticaal uit de grond komt. Kan iemand ons op weg helpen? Zijn er ergens tekeningen te vinden? Waar vinden we de filters zelf? Waarop moeten we letten?
Alvast bedankt!

6 Reacties

Reacties

afbeelding van mon jansegers
04/03/2006 - 16:00

Birgit,
Je plaatst een gegalvaniseerde filterkast met deurtje op de buis van 200mm diam. Op de filterkast zet je een bocht van 90° met ageschuind uiteinde en gaas. Ik heb dit ook zo gedaan en dat werkt. Kostprijs ongeveer 75euro. Wel enkele jaren geleden.
Mon

best ook nog een goede pollefilter tussen steken, dus zorg dat het gaas wegneembaar is en dat je daar je filter tussenplaatst. zo ben je zeker dat er minder vuil in de AWW komt. en liefst een trechtervormige pollenfilter, die zijn niet zo rap vuil.

groeten,
christophe

afbeelding van marina
04/03/2006 - 17:15

Mon,

Heb je daar toevallig ook fotootjes van?

afbeelding van Hans Delannoye
04/03/2006 - 23:21

Birgit

Je hebt filter kasten, en je hebt filterkasten. Deze waar Mon over praat heeft een heel beperkt filteroppervlak, en enkel geschikt voor een G4 filterdoek. Filterkasten met fijnfilter F6, F7 of F8 zijn veelal zakkenfilters en hebben een filteroppervlak van vele m². Maar wel bijzonder efficient, je haalt er deels of volledig pollen mee uit de lucht, en zelfs roetdeeltjes kleiner dan 1 mikron. Ik heb een paar weken geleden in een vraagstaart over ventilatie nog een paar tabelletjes gezet over de filters en hun capaciteit.

Hans

afbeelding van mon jansegers
05/03/2006 - 00:43

Akkoord Hans,
Maar 500Euro tegen 75Euro dat is toch een serieus verschil hé. Natuurlijk zal dat wel beter zijn, maar hoe zit het dan met de totaalprijs van de AWW- investering? Hoe zit het dan met weerstand ifv. de HRC? Kostprijs en duurzaamheid van de versschillende filterdoeken?
Mon

afbeelding van Hans Delannoye
05/03/2006 - 01:04

Mon

Natuurlijk, 't zou maar erg zijn.
Wat de weerstand betreft, die is zeker niet groter doordat het filter oppervlak tientallen keren groter is. Ik raad aan dat soort filters jaarlijks te vervangen, de zakkenfilters die wij gebruiken kosten een 40 euro per stuk (dus per jaar).
Hoe vaak moet jij de jouwe vervangen? En met die filtermat zal ook de filter in het ventilatietoestel sneller vuil worden, en die filters in jou toestel kosten al 60 euro.

slaap lekker

Hans

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.