Fijn stof en Joke Schauvliege | Ecobouwers.be

U bent hier

Fijn stof en Joke Schauvliege

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Yannick Willox
31/05/2012 - 09:15

Al wie niet vindt dat Joke Schauvliege moet ontslag nemen:

http://www.jokeschauvliege.be/content/reactie-op-beslissing-om-belgië-voor-het-europees-hof-te-dagen-voor-overschrijding-fijnstofn
http://www.vmm.be/lucht/meetresultaten/fijn-stof

In de laatste paragraaf van de eerste link stelt ze dat de kwaliteit merkbaar verbetert. Zie dan tweede link, druk op overschrijdingen. Hier ziet men dat we nog vér boven de OUDE normen van max. 35 overschrijdingen per jaar. Vanaf 2010 werd dit in principe gereduceerd tot 7, en het max daggemiddelde gehalveerd.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Fijnstof

De laatste paragraaf hier beschrijft ook het effect op de gezondheid.

Tot overmaat van ramp komt dan deze would-be minister van leefmilieu LETTERLIJK zeggen op het journaal dat 1 dag meer overschrijding ten gevolge van het project naast de Brusselse ring verwaarloosbaar is !!!

In Nederland bedragen de maatschappelijke kosten door fijn stof tussende vier en de veertig miljard euro per jaar.
dan komt mevrouw zeggen dat één dagjemeer niets is, terwijl we de 35 overschrijdingsdagen niet halen, terwijl we eigenlijk naar 7 moeten ?????????

Ontslag ?

8 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk andelhofs
31/05/2012 - 11:35

Het probleem is dat je geen enkele competentie moet hebben om het tot minister te schoppen.

 

Met vaak (zoals in dit geval) desastreuze gevolgen.

 

Dirk

afbeelding van pfft
31/05/2012 - 11:59

ons puur ecologisch geproduceerde pellet kachel fijn stof was weer niet genoeg...

eddy

 

afbeelding van gommer
31/05/2012 - 13:13

De vraag is dan: is haar volledige kabinet even dom, of heeft ze haar eigen kabinet gepasseerd. Want normaal gesproken zitten de brains toch in het kabinet.

afbeelding van Hans Delannoye
31/05/2012 - 16:09

marc

brains in de politiek??  de kabinetten zitten toch ook vol met door de politiek gekozen handlangers.

overigens, in het geval van uplace heeft madam blijkbaar iedereen gepasseerd, behalve dan chris p. die toch al een voorstander was.  ook wel vreemd dat de ex-voorzitter van unizo voor is, ik kan je verzekeren dat ze daar bij unizo niet zo blij om zijn.

afbeelding van Hans Delannoye
31/05/2012 - 16:11

yannick

maar mogelijk heeft ze ook gelijk, ze hebben de normwaarden een paar jaar geleden toch opgetrokken?  en zo kan je met slechtere waarden toch minder overschrijdingen hebben.

zo dom zijn ze dan blijkbaar toch ook weer niet.

afbeelding van charly99
31/05/2012 - 20:31

ze is ook totaal niet gehinderd door enige kennis van zaken

afbeelding van Hans Delannoye
31/05/2012 - 21:42

en dat heeft zo zijn voordelen ;-)

afbeelding van pierrechristiaens@telenet.be
01/06/2012 - 15:22

 

 

Het fijnstof is de laatste jaren een groot probleem geworden. Vroeger was het nog eerder ongekend. Maar het is wel zeer complex. Heeft iemand enig idee voor hoeveel de luchtvaart rond Zaventem daar tussen zou kunnen zitten? In de landelijke gemeenten rond de vlieghaven komt er in elk geval veel fijn zwart roet zelfs doorheen de pollenfilter.

 

Wat mij in het geval Uplace meer verontrust is de vergelijking die men kan maken met Spaanse toestanden. Veel te grote projecten, opgezet met goedkoop geleend geld, voor een publiek dat er niet zit op te wachten en achteraf ook zal afhaken. En tegelijkertijd de omgeving letterlijk en figuurlijk  droogleggen. Hoeveel Spaanse projecten zijn zo niet gestrand: onbenutte vliegvelden, Terra Mitica en andere megalomane recreatiedomeinen, golfterreinen in droge gebieden, megaverkavelingen voor overwinteraars uit het Noorden die nooit zullen komen. In die tijd moesten de bouwondernemingen tegen elkaar opbieden om toch maar aan gekwalificeerd personeel te geraken. En dit alles volhouden tot het laatste ogenblik, wanneer iedereen reeds lang had gezien dat al deze infrastructuurwerken en gebouwen voor jaren onbenut zouden blijven. Dit alles was daar niet toevallig: alles is intens verweven geweest met plaatselijke toelatingen en taksen die de kassa's van de gemeenten en van de Communidad's moesten spekken.

 

Daarmee vergeleken is die éne dag overschrijding van de normen slechts kinderspel.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.