Ferroli | Ecobouwers.be

U bent hier

Ferroli

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van steven-5
03/10/2007 - 13:42

Klein vraagje... Ik heb aan 2 installateurs voor CV een prijsofferte gevraagd. De ene stelt een ketel van Vaillant voor, de andere één van De Dietrich of Ferroli. Bij het voorleggen van de tweede offerte aan de eerste installateur raadde die mij stellig af een Ferroli-ketel te installeren wegens ontoereikende kwaliteit. De eerste installateur ontkent dit uiteraard en stelt dat ze met Ferroli minder problemen hebben dan met Vaillant (wat ze ook installeren). Heeft iemand ervaring met Ferroli? Zo ja, welke? En zou een merk echt zo veel uitmaken?
Bedankt voor de reactie!

steven

16 Reacties

Reacties

afbeelding van rene-11
03/10/2007 - 13:58

Beste Steven,

Elke installateur gebruikt het lieftste 1 of 2 merken.
Deze merken zullen ze niet afvallen.

Op dit forum kunnen we geen kwaliteitsuitspraken doen over ketels. Wel kunnen we aanwijzigen geven over energiezuinige installaties:

1. Plaats een ketel met het vermogen welke past bij de warmteverliezen van uw woning(begin- en eindmodulatie).
2. Vergelijk het energieverbruik van de cv pomp
3. Probeer de ketel centraal te plaatsen.
4. Isoleer de grote verdeelleidingen
5. Laat een regeling met glijdende temperatuur plaatsen met ruimte invloed.
6. Zoek een ketel op met en hoog rendement via: http://www.dgc.dk/privat/kedeloversigt.htm

of http://www.epk.nl/overzicht_result.asp?chkbox1=1&hrwaarde=107

afbeelding van hefaistos
20/02/2008 - 10:14

Ik heb al meer dan 10 jaar een Ferroli gasketel in gebruik.
De ketel is opgebouwd met topmateriaal!
Nog nooit defecten gehad...
Geloof nooit verkoperspraatjes en cafépraat!

Er zijn er ook die beweren dat Skoda slecht is...terwijl er buiten Lexus en Toyota (en dan nog...) maar héél weinig merken qua betrouwbaarheid kunnen tippen aan Skoda (zelfs VW niet!) (laat ze zelf hun hoge garagefacturen maar betalen en denk er het jouwe van)

afbeelding van bertvdg
20/02/2008 - 10:54

Een collega heeft zijn Ferroli net buiten gesmeten, na 10 jaar voor de vuilbak. Heeft er redelijk wat problemen mee gehad, al vanaf het 5de jaar.

De service was goed, maar daarmee is uw probleem niet opgelost.

afbeelding van yvo-1
29/02/2008 - 09:06
Yvo

Heb zelf ook al kleine 10 jaar een ferroli zonder problemen.

Denk dat de brander een zwakkere schakel is dan de ketel.
Brander is echter geen feroli

afbeelding van jean-24
01/03/2008 - 21:27

Heb ook een mazoutketel van ferroli, is nu 13 jaar oud. En heb er nog geen problemen mee gehad. Wat wil je installeren? Een gas of een mazoutketel? ferolli maakt beide

afbeelding van Hans Delannoye
02/03/2008 - 00:02

er zijn wel betere merken, 't is niet omdat iemand 10 jaar geen problemen heeft gehad, de ketel van goede kwaliteit is. je kan ook geluk hebben in het leven.
maar je moet bijzonder goed thuis zijn in deze materie om een oordeel te kunnen vormen. verbranding is een belangrijke factor, en dat kan je niet zomaar beoordelen, dat moet je meten. idem voor de kwaliteit van de componenten en veiligheden.

hans

afbeelding van jeanhup
02/03/2008 - 23:59

Bij mijn ouders staat sinds 2 jaar een Ferroli mazoutketel van ca. 20Kw. Is een mooi rood klein ding, maar sinds enkele maanden maakt dat ding me toch een partij herrie bij het aanslaan! Installateur zegt dat er niks aan te doen valt en erbij hoort. Mijn ouders geloven dat dan, maar ik vind het niet normaal dat zo'n keteltje na 1,5 jaar opeens meer kabaal maakt dan de 50kw mazoutketel van 50 jaar oud die hij vervangt. Kortom: de kwaliteitsbeleving is matig. Ik denk dat je voor hetzelfde geld wel wat beters kunt kopen.

afbeelding van jean-24
03/03/2008 - 21:29

Bij mijn ferroli ketel heb ik de brander een aantal jaren geleden vervangen. Ook door een Italiaanse brander, maar dan van een ander merk. De oorspronkelijke brander was trouwens niet van ferroli.
De ketel zelf is trouwens van gietijzer (gietstaal), en is nog steeds dezelfde constructie als een 10tal jaren terug.
Bedoelen jullie feitelijk dat jullie ketel stuk is? of de brander, pomp?
jean
wat je zegt is inderdaad niet normaal, een ketel die na 1,5 jaar plots een hoop lawaai begint te maken is niet normaal.
Staat er een stuk te trillen (schouw bijvoorbeeld)? Een probleem met de brander? Mijn ketel maakt ook een hoop lawaai, maar staat wel in een aparte ruimte

groetjes
jean

afbeelding van christine.
16/11/2008 - 11:07

ik heb in mijn huurappartement een Ferolliketel op gas staan.Ikzelf woon daar pas sinds febr.07.de ketel is van 0992.Ik heb er niks als last mee.hij valt altijd uit.waakvlam en al gaat uit.nu heb ik gezien dat er wat roet op de grong ligt,kan het zijn dat hij al jaren geen onderhoud gehad heeft,en daardoor uitvalt?

afbeelding van Anonieme gebruiker
16/11/2008 - 11:31
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

neem een andere technieker,als hij plots zoveel meer lawaai maakt en de technieker vind dat normaal;ofwel wil hij niet of kan hij het niet
ps bij de moeder van mijn schoonzoon stond er een feroli van wel 30 jaar oud
is vervangen door een zuiniger natuurlijk

afbeelding van Anonieme gebruiker
16/11/2008 - 11:41
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Christine,
Als er roet uit een gasketel valt moet je één ding onmiddellijk doen: de ketel uitschakelen, de gaskraan dicht draaienen laten nakijken door een bekwame (erkende) technicus. Dit is zeker niet normaal. Een open toestel is trouwens een potentiele bron van C0, een sluipmoordenaar dus.

afbeelding van bert-44
02/01/2009 - 07:47

Maak u geen illusies, bijna alle gaswandketels worden gemaakt met dezelfde onderdelen en dan nog meestal door italianen (ook vaillant dus). Ferroli/Fer bestaat ondertussen lang genoeg om te kunnen spreken van een gevestigd merk.
Ieder probleem is op te lossen door een degelijke technicus.
Veel mensen hebben last met hun ketel omdat hun installateur gewoon niet bekwaam is om aan het toestel te werken. En dit is heus niet alleen voor een Ferroli ketel.
In België is de ketel snel verkocht maar is de service achteraf ver zoek. Ik ken zowel Vaillant, Ferroli als andere ketels die hun problemen hebben, maar na nazicht en deftige herstelling gewoon weer hun dienst doen. Dikwijls zegt de installateur dat een ketel niet meer te maken is of dat de stukken niet meer te krijgen zijn of te duur zijn en verkoopt hij u gewoon liever een andere ketel ipv te herstellen.
Besluit: Vraag of uw installateur enkele referenties kan voorleggen, of hij een 24 uurs service heeft en of hij de ketel goed kent en kan herstellen en/of onderhouden. Als hij dit kan is iedere ketel goed.

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/02/2009 - 13:56
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

IK heb net mijn Ferroli ketel buitengegooid na 5 jaar niets anders dan defecten. Het laatste defect : normaal 600 euro kosten en 14 dagen eerst wachten in de koude want de stukken zijn niet voorradig ! Koop dus NOOIT een ferroli !

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/02/2009 - 13:56
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

IK heb net mijn Ferroli ketel buitengegooid na 5 jaar niets anders dan defecten. Het laatste defect : normaal 600 euro kosten en 14 dagen eerst wachten in de koude want de stukken zijn niet voorradig ! Koop dus NOOIT een ferroli !

afbeelding van Anonieme gebruiker
05/02/2009 - 20:41
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

Christophe, over welke ketel gaat het hier. En wat was de aard van het defect?

afbeelding van Jones
11/06/2011 - 11:00

Wel ik moet zeggen : Elke installateur die ik tot nu al heb gesproken raad Ferolli ten sterkste af omdat het zogezegt goekope rommel zou zijn, sterker nog, als je zo een ketel hebt staan, dan komen ze met een lang gezicht om hem te herstelllen.  Velen willen zelfs niet komen, als ze weten dat het een ferolli is.  Volgens mij gaat het er alleen om dat de vervangstukken te goedkoop zijn in vergelijking met andere merken en dat er bijgevolg te weinig aan verdienen valt !?  Ik heb zelf zo veel wandketels in woningen staan, sommige al meer dan 10 jaar.   Ik heb daar weinig of geen problemen mee, en nog nooit grote kosten aan gehad.  Ze zijn eenvoudig maar volgens mij goed !  Wisselstukken kan je halen bij Van Marcke, Prist en Vam, dikwijls in voorraad of anders na enkel dagen. 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.