fermacell wand op OSB vloer | Ecobouwers.be

U bent hier

fermacell wand op OSB vloer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van MichaelKruijne
02/04/2007 - 10:01

Beste,

Wanneer men een osbvloer verlijmt op een chape, kan met dan achteraf de fermacellwanden (metalstud) op deze osb vloer plaatsen? Of beweegt de osbvloer nog te sterk hiervoor?

Met vriendelijke groeten,

Mike

2 Reacties

Reacties

afbeelding van EDB
03/04/2007 - 09:11

Mike,

onlangs heb ik een fermacellwand gemonteerd op een OSB vloer(weliswaar vastgeschroefd op balken).Ik heb er rondom wel randisolatie gestoken die sowieso wat "bewegingsvrijheid" laat voor de MS constructie. Tegelijkertijd worden een aantal krachten ook opgenomen door de bevestiging in de muren van de zijdelingse MS profielen en deze die op het plafond is vastgemaakt.Ik zie dus geen probleem met de door jou voorgestelde werkwijze, temeer daar ik 7 jaar geleden OSB platen verlijmde (+ bijkomend vastzette mbv nagelpluggen)op chape (eerst geegaliseerd met vezelversterkte egalisatielaag) en daarover tegelde. Tot nu toe geen last van loskomende tegels gehad. Wel liefst "flexlijm" gebruiken.

Eric

afbeelding van xg-1
03/04/2007 - 13:06

wat is de reden van om OSB op een chappe te monteren.
Waarom niet direct op de chappe tegelen?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.