Fermacell vs Fermacell Green | Ecobouwers.be

U bent hier

Fermacell vs Fermacell Green

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Tom1985
19/01/2015 - 13:11

Beste,

Ik wil de vertikale wanden op mijn zolderverdieping in Fermacell plaatsen.
Nu zie ik dat er ook Fermacell Green is. Zou een zuiverende werking hebben.

Twijfel nu of ik voor de standaard ga gaan of voor de Green...

Is er een groot verschil tussen beide platen of is het eerder wat marketting?

9 Reacties

Reacties

ik heb die Green variant horen bespreken toen ik mijn beurt afwachtte op de stand van Fermacel (Knauf) op BatiBouw2014...
Dat zou stoffen zoals formaldehyde uit de lucht opnemen. De gewone Fermacell doet dat niet, maar is wel een zeer kwaliteitsvolle plaat, sterker dan gyproc in ieder geval.

afbeelding van Tom1985
24/01/2015 - 10:40

Dank je Carol.

Ik vind er gewoon ontzettend weinig over.
Hoeveel kan het opnemen?
Is deze werking tijdelijk tot de plaat verzadigd is of is het eerder regulerend in de zin dat het dit weer los laat wanneer de concentratie in de lucht minder hoor is?

En is het een echte aanrader, of eerder een commerciele zet?

afbeelding van Hans Delannoye
24/01/2015 - 14:15

zorg dat je geen formaldehyde in huis hebt, en dan heb je die platen niet nodig!  en dat zal beter voor je gezondheid zijn dan fermacell green.

afbeelding van Tom1985
24/01/2015 - 14:35

Daar probeer ik nu wel op te letten, maar dat neemt niet weg dat er wel elemementen aanwezig zijn met formaldehyde, waar ik me nu pas bewust van geworden ben.

afbeelding van Hans Delannoye
24/01/2015 - 14:57

en goed ventileren, ook belangrijk !

wat het effect van green betreft, ik vrees dat enkele laboproeven kunnen uitwijzen wat het echte effect is, en dan nog....  maar ze zullen wel niet schadelijker zijn dan de gewone fermacell.

helaas is het hier (en in vele andere landen) nog altijd toegelaten lijmen met formaldehyde te gebruiken, en dus heel veel spaanplaten, multiplex, osb, mdf e.a.bevatten dus ook formaldehyde, al bestaan er meestal ook wel alternatieven zonder toegevoegde formaldehyde.  maar blijkbaar weten de meeste meubelmakers en meubelfabrikanten dat nog niet.

afbeelding van Tom1985
26/01/2015 - 10:24

Ik zou denken dat deze labproeven al gedaan zijn, voordat men zo een claim kan doen :-)

afbeelding van Hans Delannoye
26/01/2015 - 16:11

die zijn natuurlijk gedaan, en allicht onder ideale omstandigheden.  de vraag is wat er van overblijft in de praktijk.  waarmee ik niets wil suggereren, ik heb er zelf geen flauw idde van.

Dat kwam ook bij me op en zelf gooide ik de vraag ertussen en de vertegenwoordiger gaf ronduit toe dat die platen zolang iets opnemen en blijvendbinden tot ze verzadigd zijn. Normaal toch wel enige jaren. Er zijn nog wel een paar andere stoffen naast formaldehyde dat ze absorberen, ben die vergeten, (ik vermoed stoffen geklasserd onder organische chemie), wellicht vindt je het op de website van de fabrikant Knauf en in hun productfiche.
Zoals Hans terdege opmerkt, is het beter die stoffen in je huis te vermijden. En het belang van ventilatie uiteraard, want dit is pas een aanrader....

afbeelding van Tom1985
27/01/2015 - 09:44

Als het dan maar een tijdelijk effect is, vind ik het al heel wat minder.

Bedankt voor de info :-)

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.