Fermacell plafond afwerken met leem | Ecobouwers.be

U bent hier

Fermacell plafond afwerken met leem

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Peter W.
31/08/2015 - 11:07

Beste,

we naderen de eindfase van onze verbouwing. Onlangs hebben we fermacell platen bevestigd aan het plafond in de woonkamer. Graag had ik deze nu willen afwerken met een laage leemfinish of is er een betere manier om gelijkaardig resultaat te bekomen. Het plafond in de keuken is effectief bezet met leem en hier zou ook een laagje leemfinish op kome; het is de bedoeling dat de keuken en de woonkamer hetzelfde kleur/effect bekomen.

Het probleem is dat ik nergens een duidelijk antwoord kan vinden of ik onmiddelijk op de fermacell platen kan/mag lemen of dat ik deze eerst moet voorbehandelen.

Dit heb ik ondertussen zelf gevonden:

Voorstrijkmiddel Tierrafino Contact fine dient als (hecht-primer) voor Tierrafino leemverf (Ipaint, Tpaint en Lusto). Het fijne zand in deze primer dient als ondergrond waar leemverf zich mechanisch aan hecht. Dit product is ook met een wat grovere zandkorrel te krijgen wat eventueel de verf wat meer structuur kan geven.

Ook heb je nog ecotec leemverf (leemprimer?)...maar hier weinig info over te vinden...

deze producten zijn echter zeer duur; kan het goedkoper (zonder dampopen karakter te verliezen)?
Kan iemand van jullie mij op weg helpen?

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze vraag.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.