Fermacell en scheuren | Ecobouwers.be

U bent hier

Fermacell en scheuren

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Geert Bellens
06/05/2002 - 13:08

Heeft er iemand slechte ervaring met Fermacell gipskartonplaten en scheuren daarin ? Ik heb verleden zomer voor de eerste maal Fermaceel ipv Gyproc gebruikt. Ik heb de platen op 5 a 7 mm van elkaar gezet en dan opgevuld met de bijhorende pasta. Echter praktisch al mijn voegen bevatten nu barsten .... Geert

2 Reacties

Reacties

afbeelding van willysan
04/04/2006 - 19:54

Mijn ervaring platen gewoon tegen elkaar,papierenband gebruiken en breder uitplamuren en klaar is kees.

Groetjes aan iedereen,
Willy

ondertussen zijn we hier ook een jaartje verder (en ben ik nog een aantal fermacellplaatsingen rijker, waaronder in onze eigen woning).

de ervaring leert:
BESTE resultaat: neem "ABA"-platen, dus met afgeschuinde kanten. plaats ze tegen elkaar; doe er zoals bij gyproc het netje in en de nodige laten voegenvuller; plamuur dan de VOLLEDIGE plaat uit; 2 lagen met een natuurverf en klaar. dit geeft een heel goed (en heel stevig) resultaat.

vergeet niet om voor het schilderen de kritische hoeken te kit te voegen: zo heb je minder kans op hoekscheurtjes.

groeten,
christophe

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.