Fermacell afwerken met gewone pleister | Ecobouwers.be

U bent hier

Fermacell afwerken met gewone pleister

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Yannick Willox
29/01/2012 - 19:13

Ik vroeg mij af of hier mensen zijn met ervaring met Fermacell plafondplaten en afwerkingspleister die niet van Fmacell zelf is.

Zelf heb ik ergens 2m2 bezet met mp45, en dat ging perfect.

5 Reacties

Reacties

afbeelding van JerA
12/03/2012 - 15:10

Beste,

Dit kan wellicht met een goede dunpleister, tenminste als je eerst een gronderings/hechtingslaag zet en gewerkt hebt met lijmvoegmethode bij plaatsen van platen. Bij de gipsvoegmethode heb je heel wat risico op bartsen bij werking, maar zou normaal ook moeten lukken.

 

afbeelding van Yannick Willox
12/03/2012 - 16:17

 Bedankt, maar ik heb intussen al een officieel antwoord van Fermacell dat dit niet gaat !

Op zijn minst vreemd, want in hun eigen produktbrochures staat letterlijk dat je hun afwerkingsprodukten wél kan gebruiken op ándere materialen. Hmmm, ruikt toch een beetje naar commercie.

Bon, ik heb ondertussen gezien dat ze sins twee jaar een produkt hebben met kleine korrel dat je gewoon als een dikke verflaag erop kan rollen. Hadden we dat maar gehad 4 jaar geleden.

afbeelding van JerA
12/03/2012 - 17:27

Graag gedaan, bij ons zijn er hellende plafonds waarvan de gipsvoegen met fermacell product zijn gedaan (ook eerst voorstrijk erop) en dan daarna toch nog uitgevlakt met niet-fermacell en dat blijft toch netjes. Wanden zijn volvlaks gedaan met fermacell afwerkingspleister.

Sowieso als je dat Fermacell product  gebruikt dat je kan rollen moet je toch eerst nog naden en vijzen/nieten met fermacell pleister wegwerken. wij denken die 'rolbare' met korrel te gaan gebruiken op de zolderverdieping.

afbeelding van Natacha
28/12/2012 - 16:29

Hallo,
Wij zouden tegen het passieve dak (pannen, celit,OSB) fermacell platen willen plaatsen. 
Wij zoeken een plaatser daarvoor die indien mogelijk ook nog de leidingenspouw plaatst?  Wie kan daarbij helpen?

met dank
Natacha

afbeelding van deftone82
11/09/2014 - 14:49

Kan iemand mij dat product om te rollen even doorgeven, ik kan er namenlijk niets meer van teruvinden....

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.