fermacel | Ecobouwers.be

U bent hier

fermacel

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pascal-11
28/03/2008 - 20:03

Hallo iedereen,

we willen onze muren afwerken met fermacel, maar vinden geen leveranciers in het Waasland (Sint Niklaas en omstreken.
Wie kan mij aan adressen helpen?

dank

Pascal

9 Reacties

Reacties

afbeelding van roover
28/03/2008 - 21:31

8 seconden opzoekwerk op de website van de producent http://www.xella.be
Spantriplast in Sint-Niklaas + Vandergucht in Temse

afbeelding van pascal-11
30/03/2008 - 17:36

probleem met vandergucht is dat ze het wel verkopen maar als je bijhorende schoeven en afwerkingsproducten nodig hebt ze zeggen dat het met gyproc-materiaal ook wel gaat....

afbeelding van Anonieme gebruiker
31/03/2008 - 00:27
Luc Vander V (niet gecontroleerd)

Fermacell platen zijn veel harder. Als je gewone gipsplaat schroeven gebruikt, moet je eerst de gaatjes voorboren, anders riskeer je dat de kopjes v d schroeven afbreken, nu of... later. En dat voorboren neemt behoorlijk wat extra tijd in beslag.
Je kan ev wel de andere producten zoals lijm en voegmiddel v gyproc gebruiken; fermacell is een pak duurder, maar ook onnoemelijk veel beter: gebruiksgemak + eindresultaat. Voor mij geen gyproc rommel meer.
Bij Hanssens hout in Gent kan je alles krijgen, nu ja, na betaling welteverstaan..

afbeelding van steven-6
31/03/2008 - 10:32

De firma Gyproc verkoopt ook 'Rigidur'. Dit is zo goed als 100% vergelijkbaar met Fermacell (samenstelling, gewicht, prijs,...), maar zou op vlak van afwerking iets goedkoper zijn. Ik vermoed dat je dan met de afwerkproducten van Gyproc aan de slag kan gaan.

afbeelding van guy-20
07/04/2008 - 19:33
guy

Fermacell, ik heb het jammer genoeg gebruikt, maar nooit meer. Het is een degelijke plaat, je kan er achteraf nog iets in schroeven om iets op te hangen, maar voor de rest???
Ik heb ze gebruikt omdat we principieel alleen met natuurlijke materialen wilden verbouwen. Wat blijkt achteraf, ze gebruiken ook ro ro gips, hetzelfde als gyproc.
Nadelen van de plaat: veel duurder als gyproc, niet te versnijden zoals gyproc, alles moeten zagen met een electrisch cirkelzaag. Een ruw oppervlak dat men volledig moet uitplamuren om een egaal resultaat te verkrijgen. Ik heb dan maar alles laten bezetten of behangen wat een meerkost gaf. Platen wegen loodzwaar. Nooit meer..........

afbeelding van Anonieme gebruiker
07/04/2008 - 22:42
Luc Vander V (niet gecontroleerd)

Ik zou een gipsplaat nooit vertrouwen om iets aan op te hangen, ook geen fermacell of rigidur. fabrikanten beloven wel veel... Zoveel mogelijk trachten op de achterliggende kader te nagelen of te schroeven.
Ik versnij rigidur gewoon met een stanleymes, vraagt wel iets meer druk, nogal logisch... Ja man, alles verzagen, ik mag er niet aan denken.
Fermacell is iets ruwer van oppervlak, maar dat vraagt niet meer dan flinterdun laagje extra finish plamuur die zeer makkelijk aan te brengen is. Anders moet je rigidur gebruiken: is mooi vlak afgewerkt.
Blijkbaar ben je slecht ingelicht over de werkwijze en mogelijkheden, en dan is het natuurlijk het product dat niet deugt. Veel moeite voor niets gedaan. Nee, ik ben geen verkoper, spreek uit ondervinding, heb ze alledrie gebruikt, en uiteindelijk gaat mijn voorkeur naar Rigdidur.
Vergeleken met die 2, is gyproc karton. Ik wil die gyproc plafonds eens zien over 15 jaar: mooi doorhangend...

afbeelding van kob
08/04/2008 - 13:03
kob

Pascal,

als je tot in Antwerpen kan komen, kun je eens zien bij Woodtex (A12). Daar hebben ze die platen + vijzen ...

afbeelding van guy-20
08/04/2008 - 20:27
guy

Beste Luc VV. Met rigdidur heb ik nog nooit gewerk, dus daar kan ik mij niet over uitspreken.
Ik geef momenteel les in een technische school maar heb daarvoor toch redelijk wat verbouwingen gedaan waarbij we altijd gyproc gebruikten. Voor mijn eigen woning (die ik volledig zelf heb gezet) heb ik dus die fermacell gebruikt.
Snijden met een mes en dan afbreken gaat gewoonweg niet. De persoon waarbij ik de platen heb gekocht doet zelf veel verbouwingen waarbij hij fermacell gebruikt. Ook hij gebruikt een elektrische cirkelzaag om ze te versnijden. Ik denk dat ik mij zeer goed heb ingelicht, ik blijf erbij nooit meer.

afbeelding van antoon-1
19/04/2008 - 09:33

Fermacel moet je niet noodzakelijk doorzagen met een elektrische zaag. Je maakt een insnede met een scherp Stanley mes waarna je daarna de plaat kan breken. Ik spreek eveneens uit ondervinding...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.