Extra randisolatie vloerverwarming | Ecobouwers.be

U bent hier

Extra randisolatie vloerverwarming

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van de vos alain
24/01/2007 - 16:53

Bij de vloerverwarming zit er randisolatie van ongeveer 1 cm dikte. Ik zou meer nemen en had gedacht aan een vloerisolatieplaat van 5 cm dikte welke ik zou plaatsen tegen de muur. De hoogte van de isolatie zou ik nemen gelijk met de chape. Voor de vloerder is dit geen probleem. De persoon van vloerverwarming zei dat dit niet gedaan wordt omdat de muur een beetje moet opgewarmd worden zodat de koude er uit is. Zou deze isolatie toch willen plaatsen. Alle meningen zijn welkom. Heeft iemand dit zelf al gedaan?

Dank

8 Reacties

Reacties

afbeelding van bert-6
24/01/2007 - 22:52

Alain,

Ik had ook al met die gedachte gespeeld. Je zit dan wel dat je tegels die laatste 5 cm niet gesteund worden en daar kan wel de poot van een kast komen.
Misschien rondom de randisolatie plaatsen om het uitzetten van de vloer toe te laten, en tot halve hoogte van de chape dikker isoleren? Ik ben er ook nog niet uit en ben benieuwd wat andere mensen daarvan zeggen.
Anderzijds zit je natuurlijk nog met de isolatie onder de muur ( perinsul vb. ) die ervoor zorgt dat de verliezen langs die kant beperkt zullen blijven.

bert

afbeelding van de vos alain
25/01/2007 - 20:02

Bert,

Ik denk dat indien de isolatie gelijk komt met de chappe de vloer toch kan steunen op de isolatie (deze isolatie is toch sterk genoeg om de vloer te dragen want onder de chappe zit dezelfde isolatie of zie ik het verkeerd).
Heeft er nog iemand een mening of randisolatie van 5 cm interessant is ? Zou er al snel moeten aan beginnen.

Dank bij voorbaat.

afbeelding van hans-26
25/01/2007 - 20:04

Ik heb randisolatie van 1 cm en heb voldoende hiermee. Vloer is ook met 1 cm spouw gelegd en nadien opgespoten met kit voor afwerking. Normaal wordt vv zo gelegd.

afbeelding van walter-12
25/01/2007 - 21:36

Waarom zou je dat willen doen? Die randisolatie is niet zozeer thermische isolatie maar vooral een uitzetvoeg. Dat beetje warmte dat in je muur kruipt is trouwens niet verloren.

Walter

afbeelding van guido-13
25/01/2007 - 21:52

inderdaad de randisolatie is enkel voor het leven en uitzetten van de vloer, mijn vloerplaat is zwevend geplaatst en daar hebben we 2 cm tussen gestoken, met daaronder 8 cm isolatie waar de plaat op ligt, zodoende diend mijn vloerplaat ook als opslag, deze kan ietsjes meer uitzetten dan de sappe, geen tussen isolatie.

afbeelding van de vos alain
25/01/2007 - 21:54

Walter,

De warmte gaat toch niet alleen naar de muren maar ook naar de fundering via de muren wat toch verloren warmte is. Ik ben geen specialist en weet niet hoeveel warmte er verloren gaat maar aangezien er geen perisul tussen mijn muren zit is dit dan geen koudebrug? Ik zit er niet mee in dit uit te voeren ik heb toch genoeg isolatie in overschot.

afbeelding van markie
27/01/2007 - 21:16

Alain,
dat je muren recht op de vloerplaat staan is een fout die maar moeilijk op te lossen is. Ik zit in dezelfde situatie.
Om daarom overdreven randisolatie te steken lijkt mij echter zeker geen goede zaak.
Je gaat idd. wel een beetje warmte verspelen naar je fundering toe, maar door daarom extra te isoleren gaan je plinten ook kouder blijven.
Dit geeft dan weer meer risico voor condensatie en schimmelvorming onderaan je muren.
Ik volg dus gewoon het voorgeschreven centimetertje randisolatie...
Groeten, Mark.

afbeelding van geraldo
28/01/2007 - 19:55

De 1 cm heeft vaak ook de functie van het tegengaan van geluid. Stel, je hebt een zwevende vloer en je zou de zijwand contact laten maken met de zwevende vloer. Een groot deel van de extra moeite de dB te beperken wordt dan teniet gedaan. Vooral in appartementen (hoogbouw) heeft het o.a. deze functie.

Groeten, Geraldo

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.