extra circulatiepomp nodig? | Ecobouwers.be

U bent hier

extra circulatiepomp nodig?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van aggie5
01/01/2013 - 23:50

Graag hoor ik jullie advies over het volgende. Ik heb een ketel op de 1e etage, 1 radiator op de begane grond en ik wil op de 2e etage een verdeler maken voor 7 radiatoren. Heb ik een extra circulatiepomp nodig op de 2e etage of is de circulatiepomp van de ketel op de 1e etage voldoende? En waar moet ik nog meer aan denken?

1 Reactie

Reacties

afbeelding van AmbiHans
26/01/2013 - 19:27

Op het eerste zicht, indien de radiatoren die je vermeldt de enigste radiatoren zijn in uw circuit, lijkt mij een standaard circulatiepomp van een ketel voldoende te zijn. De meeste pompen zijn van het type 25/40 of 25/60, welke best al wat debiet en opvoerhoogte aankunnen. Zolang je ook niet met buisdiameters van 6/4" of zo zit, lijkt mij hier voorlopig geen probleem te zijn.

 

Let er wel op dat je bij uitbreiding uw buisdiameters correct dimensioneerd, zodanig dat er geen stromingsgeluiden gaan ontstaan, en dat ook alle radiatoren voldoende debiet krijgen.

 

Succes ...

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.