externe uitbreidingsmodule EA1 op Vitodens 300 | Ecobouwers.be

U bent hier

externe uitbreidingsmodule EA1 op Vitodens 300

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van debie
14/10/2010 - 08:30

Omdat ik achter mijn Vitodens 300 werk met 2 zoneventielen (+ bypass) , wil ik de circulatiepomp uitschakelen wanneer beide ventielen gesloten zijn.
Volgens Viessmann is de enige mogelijkheid werken met een externe EA1 uitbreidingsmodule (dit is de opvolger van de H1 of H2, maar voor de nieuwe Vitotronic 200 H01A)
Daarmee kan men omschakelen naar een ander werkingsprogramma.
Maar naar welk werkingsprogramma wordt dan omgeschakeld ?

- verlaagde temperatuur : maar dan blijft de pomp toch draaien indien de buitentemperatuur lager is dan de ingestelde temp (nu 3°C - lager kan niet)

- spaarstand :dat is me niet duidelijk wat dan uitgeschakeld wordt...

- uitschakelwerking

- enkel warm water (zomerstand) : dan valt de pomp wel stil.

Heeft iemand hier al ervaring mee, want de installateur kan me hierbij jammer genoeg nog niet helpen...

2 Reacties

Reacties

afbeelding van weekenderraf
12/10/2012 - 13:37

Als deze externe pomp  (aangesloten op de inerne uitbreidingsmodule H1, relaisuitgang 28) niet kan afgezet worden bij afwezige warmtevraag kun je overwegen om een temperatuurverschilschakelaar (bv van Conrad) in serie met de pomp te plaatsen zodat deze uitgeschakeld wordt als er geen of een gering temperatuurverschil is over de in- en uitlaat van de ketel.

Raf

afbeelding van bramcup
14/10/2012 - 11:56

Je kan de pomp ook laten stilvallen als het buiten warmer is dan een ( door uzelf ) ingestelde temp. Even de handleiding raadplegen hiervoor .... Je kan deze ketel meer manipuleren dan je denkt. Je kan de ketelpomp ook schakelen met 2 zoneventielen met een eindeloopcontact .... als ze dit eindeloopcontact niet hebben kan je een relais of iets dergelijks plaatsen die de ketelpomp schakelt ( via de kamerthermostaat ingang ) .... Eventueel even een elektricien inschakelen ....   

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.