Expansievat met aansluiting naar boven of naar onder? | Ecobouwers.be

U bent hier

Expansievat met aansluiting naar boven of naar onder?

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van David97
31/12/2012 - 12:47

Het gaat over het expansievat van de solar pompset van de zonneboiler.

Solar pompset = PAW module (pomp die de glycol rondpompt in de panelen en boiler)

Het is een systeem dat altijd onder druk staat met vacuümbuizen.

Ik heb in een handleiding op internet gevonden dat, de aansluitdarm naar het expansievat moet afhellen en dat de aansluiting van het expansievat naar boven moet staan, zodat de lucht eruit kan (denk dat ze bedoelen bij het vullen van het systeem).

Mijn installateur heeft een expansievat geleverd. De haak zit vast gelast aan het expansievat. De ophanghaak is aan de bovenkant en de aansluiting voor de glycol is aan de onderkant. Dus de aansluiting van het expansievat staat altijd aan de onderkant. Het expansievat is een “pneumatex statico sd 25.10”.
http://www.tahydronics.com/en/produc...shion/Statico/

Mijn installatie op het dak moet nog gedaan worden.

Is dit een oplossing; als ik in de aansluitdarm naar het expansievat aan de kant van de solarpomp een kraan monteer. Het expansievat af neem en via deze kraan het expansievat vul zodat er geen lucht meer in zit, de kraan dicht draai en terug op de solarpomp monteer?

Of weten jullie een oplossing om het expansievat “pneumatex statico sd 25.10” met de aansluiting naar boven te monteren? En het tweede opstakel is dan dat het expansievat ongeveer 20cm van de muur moet komen te hangen (er lopen tussen de muur en het aan te bregen expansievat LEIDINGEN).

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Wim De Winter
31/12/2012 - 15:35

bij een systeem onder druk is de positie van het expansievat niet van belang, enkel voor het vullen van de installatie moet de installateur er op letten dat het systeem volledig ontlucht is. In normale omstandigheden en bij de kleinere installaties staat de aansluiting van het expansievat inderdaad bovenaan.

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.