eventueel dakvenster en dakisolatie | Ecobouwers.be

U bent hier

eventueel dakvenster en dakisolatie

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bir
01/11/2015 - 22:38
bir

Ik ga mijn dak laten renoveren en  momenteel ligt er al isolatie op de zoldervloer, maar het is niet aangelegd door experts en volgens ene dakwerker zou het niet dik genoeg zijn.

Zelf gebruik ik de zolderruimte niet, maar met het oog om het huis later eventueel te verhuren of te verkopen en die wet van 2020 ivm dakisolatie, is het aan te raden het dak zelf alsnog te laten isoleren (in de 2000 euro meer met rond de 700 euro aftrek van premie) of eventueel de zoldervloer later nog meer isoleren indien het nu niet voldoende is?  Maakt het iets uit voor de waarde van je huis?

 

En aangezien ik de zolderruimte voor mezelf niet nodig heb dacht ik om de oude dakvensters volledig dicht te maken of zijn er voordelen om er bijvoorbeeld 1 of 2 nieuwe in te steken?

 

alvast bedankt!

3 Reacties

Reacties

afbeelding van robin demey
02/11/2015 - 20:54

Dat is altijd moeilijk om de meerwaarde op je huis in te schatten. Met isolatiewerken mag je wel min of meer rekenen op een meerwaarde +/- gelijk aan de investering. Als je het niet te bont maakt ten minste.

Maar € 2000 is nu niet iets die het verschil maakt bij de prijs van een woning. Tis niet dat je je woning nu voor € 2000 extra zal gaan verkopen. Prijzen gaan meestal toch per € 5000 omhoog/omlaag.

 

Die dakvensters vernieuwen lijkt mij een veel grotere meer-/minwaarde te geven bij wel/niet uitvoeren. Wat ben je met een geïsoleerde zolder (kamer) zonder daglicht? Kies dan wel voor een degelijk dakraam (minstens dubbel glas). Je hebt naast Velux nog andere merken, zoals Fakro, Rotot... die meestal prijs/kwaliteit wat beter scoren en vaak mooier afgewerkt zijn (persoonlijke smaak uiteraard).

 

Ikzelf zou als koper zo redeneren:

  • Ah de zolder is nog niet geïsoleerd en er zitten nog oude dakramen in: kzal hiervoor € 5000 van de prijs proberen doen.
  • Ah de zolder is GOED geïsoleerd, maar geen dakramen. Tiens das ambetant. Zal het meenemen in de onderhandeling over de prijs
  • Ah de zolder is GOED geïsoleerd met GOED isolerende dakramen: super. Dat is echt een pluspunt. En kzal er geen werk meer aan hebben.

Persoonlijk heb ik liever het eerste: dan ben ik zeker dat ik het doe naar mijn zin. Maar ik ben dan ook een pietje precies.

Voor u als verkoper zal het eerder een extra argument zijn om uw prijs niet te veel te zakken.

 

En het hangt er uiteraard van af hoe de rest van de woning is!

Immo is niet zo zwart/wit.

afbeelding van bir
04/11/2015 - 13:48
bir

bedankt robin voor je antwoord.

 

Ik heb uiteindelijk besloten om er 2 dakvensters + isolatie in te steken.  Het gaat dan ook lang mee en is het meteen in orde.

afbeelding van robin demey
04/11/2015 - 14:56

Lijkt mij inderdaad een wijze beslissing.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.