Europese Databank maandelijkse PV opbrengsten | Ecobouwers.be

U bent hier

Europese Databank maandelijkse PV opbrengsten

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van rik-20
27/03/2008 - 20:23

Op http://www.sonnenertrag.eu kan men maandelijks uw PV opbrengsten inbrengen. Momenteel zijn er een 35-tal Belgische installaties geregistreerd. Zo kan men dan op een eenvoudige manier uw opbrengst vergelijken met die van België, uw provincie of andere installaties (zowel Belgische als van andere Europese installatie); Ook kan men de opbrengsten vergelijken van België tov andere europese landen en kan men ook de Belgische provincies met elkaar vergelijken.

Om meer mensen aan te zetten om de Sonnenertrag database maandelijks in te vullen werd er werk gemaakt van de interface.

Sedert enkele dagen is de interface van Sonnertrag beschikbaar in het Nederlands. Hiervoor ga je naar de http://www.sonnenertrag.eu en clickt u dan op de Nederlands vlag.

Mocht je echter nog een foutje ontdekt laat het me weten, dan verwittig ik de mensen van Sonnenertrag en er wordt dan zo spoedig mogelijk een oplossing voor gezocht.

Een bescheiden handleiding voor het registreren en gebruik van de sonnenertrag database kan je hier vinden:

http://users.telenet.be/riho/zonneschijn/pdfs/sonnenertrag.pdf

Ook staat de nieuwe zoekfunctie erin vermeldt:

http://www.sonnenertrag.eu/suche.php

Hiermee kan je op een eenvoudige manier een filter op de database los laten.

Nota: binnenkort is ook de Franse versie beschikbaar.

groeten,

Rik

2 Reacties

Reacties

afbeelding van dirk vh-1
27/03/2008 - 20:41

Als je de slideshow laat lopen
http://www.sonnenertrag.eu/bilder.php

Om niet goed van te worden: wat een installaties!
Zijn de PV's ginder zoveel goedkoper dan bij ons?

Dirk

afbeelding van francis-4
27/03/2008 - 21:00

Ja Dirk de PV-installaties zijn daar ongeveer 1,5 euro per Wpiek goedkoper. Waarom? Geen idee. Waarom zijn onze ISP's duurder dan in het buitenland. (te weinig concurrentie, prijsafspraken, niet goed functionerende BIPT?)

Francis

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.