eternitplaten en isolatie?? | Ecobouwers.be

U bent hier

eternitplaten en isolatie??

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van pedro-3
15/11/2007 - 19:31

met dat ik binnenkort isolatie zal plaatsen aan mijn zadeldeak, zit ik met de vraag. als ik voel aan de eternitplaten daar waar de ene over de andere gelegd is, voel ik toch enige tocht naar binnen komen, wat waarschijnlijk normaal is. moet ik die gleuven eerst afdichten alvorens isolatie te plaatsen, of zou dat onnodig of nutteloos zijn?

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
15/11/2007 - 20:26

met de zoekmachine zou je het antwoord gemakkelijk (nou ja) gevonden hebben : een onderdak moet liefst winddicht zijn,dus naden afdichten !
anders functioneert je isolatie maar gebrekkig en neemt het risico op condensatieproblemen toe .
dat doe je met stroken diffusie-open onderdakfolie (vb type Solitex) die je kleeft met een polymeerlijm (vb TEC7) op een schoongemaakte en stofvrije ondergrond .

vriendelijke groeten,
bart humbeeck

afbeelding van Anonieme gebruiker
15/11/2007 - 21:54
Luc V (niet gecontroleerd)

Bart,
volgens mij volstaat iedere kleefband van goede kwaliteit.
Diffusie-open speelt geen rol. De rest van de plaat is zo groot ten opzichte van het afgekleefde gedeelte dat dit geen enkel verschil zal maken in damp-openheid

afbeelding van pedro-3
16/11/2007 - 18:09

bedankt bart en luc. heb nog eventjes verdergesnuisterd en heb op de site Boomer zeer mooi foto's en voorbeelden gevonden van hoe het wel en niet moet. fijn weekend... goeten pedro

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.