eternit | Ecobouwers.be

U bent hier

eternit

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van lb-1
15/08/2006 - 17:38

mag een bestaande eternitbuis voocv mazout vervangen worden door een nieuw
yhx

2 Reacties

Reacties

afbeelding van piet-3
15/08/2006 - 19:41

waarom niet? De Eternit van tegenwoordig mag geen asbest meer bevatten. In de oude zal waarschijnlijk wel asbest inzitten. Voorzichtig dus bij het 'afbreken'. Een masker voor neus en mond is het minste wat je kan doen, zorgen dat er geen vezels in het rondvliegen. Asbestcement nooit droog zagen, kappen of stukslaan. Indien mogelijk een grote zak erover voor je de buis wegneemt en zeker afvoeren ingepakt in plastic. Denk ook aan je schouw, daar zullen wel wat asbestvezels invallen. Sluit je trekonderbreker af voordat er één en ander langs daar binnenvliegt. (Ik denk aan een gemetselde schouw met nog een stuk pijp bovenop ingemetseld)
De boel inleveren bij het containerpark - afdeling asbesthoudend afval)

Peter

afbeelding van Anonieme gebruiker
15/08/2006 - 21:58
Anonieme gebruiker (niet gecontroleerd)

kan vervangen worden door nieuwe, echter volledig afteraden
beter een dubbelwandige geïsoleerde inox schouw plaatsen

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.