ESE zonneboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

ESE zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van koen-35
21/01/2006 - 13:16

Mijn ESE zonneboiler (bouwjaar 2000) heeft blijkbaar de geest gegeven : op het display verschijnt niets meer, de pomp slaat niet meer aan en wat erger is, sinds gisteren lekt er vloeistof uit beneden en een kleine inspectie leert me dat de isolatie rond de boiler helemaal nat is. Ik denk dat het gaat over de collectorvloeistof omdat ze wat olie-achtig aanvoelt (er zit immers glycol in die vloeistof als anti-vriesmiddel)

Help ! Mijn installateur INTERSUN is enkele jaren geleden gestopt, dus kan iemand me helpen aan een betrouwbare installateur met ervaring met ESE-producten in Limburg ?

Ook alle tips welkom om dit euvel eventueel zelf op te lossen !

3 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
21/01/2006 - 18:06

Koen

1. waar zit de lek, is het een koppeling (kan je dan zelf herstellen), of is het boilervat zelf stuk.
2. de regeling ook stuk, da's dan wel dubbele pech. Is er vloeistof ingelopen die mogelijk een korsluiting heeft veroorzaakt? Of is er vloeistof in de pomp gelopen en heeft die een kortsluiting veroorzaakt? Want dan is mogelijk een zekring in de regeling gesprongen, en is de regeling zelf niet stuK.

Hans

afbeelding van nico-25
22/01/2006 - 00:38

Koen,

Stuur eens een mail met uitleg van uw probleem naar info [at] ese-solar [dot] com.

De fabrikant (ese) zal u zeker te woord staan, vooral het uitvallen van de ALEF-regeling lijkt mij eigenaardig. Al eens spanning gemeten op het stopcontact waar de ALEF-regeling is op aangesloten?

Koppelingen van de zonnewarmtewisselaar (onderste) eens checken, ofwel lekt de kraan langswaar je de collectorvloeistof kan bijvullen (net onder volumetrische pomp gesitueerd bij de nieuwere systemen)?

Zonnige groeten,
Nico

Koen,

Ik denk dat beide voorvallen met elkaar te maken hebben.
Want anders moet het toeval zijn dat zoiets samen gebeurd.
Als je me uw adres bezorgd, dan kom ik wel eens langs.
Ik ken de producten ESE goed.
Want na het wegvallen van voornoemde firma, krijg ik af en toe de adressen van ESE door (regio Limburg en omstreken) om bij de klant de problemen gaan op te lossen.

Groeten,

Lucien

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.