ervaring sanu clean zonneboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

ervaring sanu clean zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van sabbe
20/01/2007 - 07:10

Zoals de titel al zegt: Heeft er iemand ervaring met de sanu clean van sanutal (teufel&schwarz)?
We zijn aan 't overwegen deze te laten plaatsen. Of zouden we toch beter opteren voor een gewone zonneboiler met 2 spiralen.
De boiler zou enkel dienen voor SWW.

5 Reacties

Reacties

afbeelding van rene-11
20/01/2007 - 10:12

Hallo Sabbe,

IK ben zelf ook aan het kijken voor een zonneboilersysteen voor alleen ww en heb deze ook gezien en een prijs opgevraagd.(Toevallig Tisun produkten gisteren gezien op de bouwexpo in Antwerpen)

Ik dacht dat deze optie(sanuclean) alleen voor voor verwarmingsondersteuning was, maar misschien werkt het ook wel zonder deze aansluitingen te gebruiken ?? Verder zit er een interne spiraal in voor ww. Dit betekend volgens mij dat er warm water gebruikt wordt in doorstroming. Hoe dat vervolgens dit verwarmingsproces van ww op die manier verloopt weet ik ook niet. (debiet en totaal liters mogelijk bij opgewarmde boiler)

afbeelding van sabbe
20/01/2007 - 13:47

Kan ook alleen gebruikt worden voor warm water, er zit een inox spiraal in voor het warm water, dat dus zoals een doorstroomtoestel werkt. Het voordeel tov van een gewone boiler met 2 spiralen is dat je hier geen kans hebt op legionella, omdat het SWW niet gestockeerd blijft.
Dat is de reden waarvoor ik zou opteren voor deze boiler.

afbeelding van rene-11
20/01/2007 - 14:31

Hallo Sabbe,

Uiteraard is het interessant om in doorstroom in de boiler sww te maken. De boiler hoeft dan niet meer een legionella stookregime te hebben en kan dan op een lagere temperatuur bijgewarmd worden.

Als ik nu bij Tisun in de folder kijk, dan denk ik dat je de pro-clean-strateficatie tanks bedoeld(deze hebben die extra warmtewisselaar voor sww. Deze boilers beginnen wel al vanaf 500 ltr en hebben volgens mij minstens 7,65 m2 panelen nodig. MAakt dit systeem natuurlijk wel een stuk duurder in aanschaf dat het standaard aangeboden 300 ltr boiler met 5,1 m2 collectors. Ik weet ook niet echt of je hierdoor je totaalrendement veel verbeterd ????

afbeelding van sabbe-1
21/01/2007 - 09:24

Nee Rene,

toch niet er is volgens hun prijslijst een sanuclean van 300 liter, en dit is met een spiraal waar het SWW doorloopt. vertrekt vanonder in de tank en gaat er vanboven uit. Ik dacht dat deze +/- een 1000 euro meer kost dan het basispakket met gewone 300 liter zonneboiler.

afbeelding van sabbe
21/01/2007 - 13:34

Rene,

Het vat zou indien niet voldoende temperatuur bijgewarmd worden door de cv ketel. Het dode water in het vat wordt dan rechtsstreeks door de cv ketel opgewarmd. (het bovenste gedeelte)
Als je echter SWW op 60° moet hebben is dit misschien minder interresant, want dan zal je ofwel het vat op een hogere temperatuur moeten laten komen, ofwel het water nog naverwarmen.
Documentatie heb ik er echter nog niet van, deze zou men mij nog opsturen.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.