ervaring met izen zonneboiler | Ecobouwers.be

U bent hier

ervaring met izen zonneboiler

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van markus
25/08/2006 - 22:22

ik ben op zoek naar en zonneboiler voor het warm water.

Heeft iemand ervaring met Izen ? Is dat en goed product ? Hebt u er al problemen mee gehad ? Zijn de 200 l vat genoeg voor en familie met 1 of 2 kinderen ?

Hoeveel hebt u er voor betaald ? Ik heb een offerte van 5.000 € zBTW incl. plaatsing en aansluiting aan bestande verwarming voor en 160 mono.

Bedankt

10 Reacties

Reacties

afbeelding van eric de bleser-1
27/08/2006 - 10:40

Hoi Markus,
ik heb iets meer dan 6 jaar geleden een zonneboiler van IZEN laten plaatsen ("100 liter" model waarvan 90 liter bruikbaar en 10 liter om het water op te warmen). Vermits dit een leegloopsysteem is, heb ik er tot nu toe nagenoeg geen omzien naar gehad. Wel is de boiler zelf maar matig geïsoleerd (zoals de meeste boilers trouwens)zodat het warmteverlies tamelijk groot is (je kunt er wel een bijkomende "isolatiekast" rond plaatsen zoals verschillende forumleden reeds gedaan hebben). Het toestel heeft ook op bepaalde momenten de neiging tot pendelen (opstarten, paar minuten draaien en daarna terug stilvallen o.w.v.afkoelen van de collector door de watercirulatie erdoorheen). Ook hiervan kun je op dit forum via de zoekfunctie wel enkele ervaringen terugvinden.
Over het algemeen voldoet dit toestel wel aan "mijn" vereisten en levert het praktisch elk jaar tussen maart en eind september het grootste deel van "mijn" sanitair (warm) water. In de andere maanden schommelt de temperatuur van het water ergens tussen de 20 en de 40°C zodat er moet bijverwarmd worden.
groetjes
Eric

afbeelding van stefan-14
27/08/2006 - 16:15

zelfde verhaal van Eric

veel succes ermee

MVG Stefan

afbeelding van markus
27/08/2006 - 17:02

Hartelijk bedankt voor die uitvoering

afbeelding van björn van staeyen
28/08/2006 - 08:39

Markus,

Wij hebben nu al zes jaar een IZEN-duoboiler
180 liter waarvan 120 liter voorbehouden voor de zon
gas warmt alleen hoogste 60 liter na

Ik heb geen vergelijkende studie gemaakt (!), maar het product voldoet wel aan mijn verwachtingen. Een groot deel van het jaar zorgt de zon nu voor warm water voor ons zeskoppig (!) gezin alsook voor de vaatwasser en de wasmachine.

Of 200 liter voor jou zal volstaan hangt m.n. ook af van je verbruik (baden of langdurig douchen vraagt immers wel wat warm water)

En, neen ik heb er nog geen problemen mee gehad.
kostprijs rond de 4000 euro dacht ik.

groeten,

Björn

afbeelding van bas-3
28/08/2006 - 15:54
Bas

Misschien is Izen wat duur ?
Ik heb in maart dit jaar een zonneboiler (90 liter) laten plaatsen voor 2650 euro (dus spullen en montage).

Voldoet prima ! Zelfs op matige dagen (wisselende bewoling bijv) bereikt ie vlot de maximale temperatuur.
In Juli (je weet wel, die hele zonnige en hete maand) had ie maar 5 uur nodig om van 15 graden naar 70 graden te gaan !)
Dus ik kon EN een zwembadje met een aangename temperatuur vullen EN diezelfde avond in bad en iemand ook nog douchen !

Cheers

afbeelding van frank-20
30/08/2006 - 15:35

Wij hebben ook een izen zonneboiler laten installeren en dit voldoet wel aan mijn verwachtingen.
eerlijkheidshalve zeg ik erbij dat ik niet veel verwachtingen had. De meesten vergissen zich als ze zeggen dat ze in de zomer puur zonverwarmd water gebruiken : Laat ons aannemen dat in de loop van de dag het water opgewarmd is , 's avonds neem de 1ste persoon een douche of bad => de naverwarming (met gas of mazout) krijgt geen koud maar zonverwarmd water binnen en hoeft niet bij te stoken!
MAAR de zonneBOILER vult wel op met koud water en die zijn temperatuur zakt zienderogen zodat als de 2de persoon gaat douchen of een bad neemt de naverwarmingsboiler al minder warm water binnen krijgt . De zonneboiler moet tot 's anderdaags wachten eer dat die terug kan opwarmen.
DUS een groot deel van het jaar wordt uw water wel voorverwarmd maar zelfs in de zomer heb je een naverwarming nodig ( althans bij normaal waterverbruik ).
conclusie : je spaart er wel wat mee uit maar minder dan sommigen beweren!
Markus schreef:
>
> ik ben op zoek naar en zonneboiler voor het warm water.
>
> Heeft iemand ervaring met Izen ? Is dat en goed product ? Hebt u er al problemen mee gehad ? Zijn de 200 l vat genoeg voor en familie met 1 of 2 kinderen ?
>
> Hoeveel hebt u er voor betaald ? Ik heb een offerte van 5.000 € zBTW incl. plaatsing en aansluiting aan bestande verwarming voor en 160 mono.
>
> Bedankt

afbeelding van walter-12
30/08/2006 - 17:41

het verbaast me welke kleine boiler hier gekozen worden. Persoonlijk zou ik toch steeds een boiler nemen van een 300l.(aantal zonnepanelen natuurlijk hier wel op aangepast). Hierdoor kan je tenminste een volledige dag bufferen zonder dat je extra (na)verwarming nodig hebt.

Walter

afbeelding van thomas-15
30/08/2006 - 18:37

Wij hebben zonneinstallatie Viessmann , we zijn wel zelf installateur... dus eigen winkel

Installatie bestaande uit boiler 300ltr + 3m2 vaccuumbuizen =Alles Viessmann.

De installatie staat sinds mei 06 , in juni en juli hebben we nog geen naverwarming nodig gehad = ketel staat volledig uit.
Nu in Augustus door zeer slecht weer , is de naverwarming wel al eens moeten werken.
Doch vandaag hadden we een volledige boiler aan 60°C door de zon enkel.

Het werkt dus zéér goed !

Thomas

afbeelding van bas-4
30/08/2006 - 19:20
Bas

Reden te meer om spaarkoppen voor de douche te blijven gebruiken.
Ik heb dus die hr-ketel met 75 liter voorraad en een zooneboiler met 90 liter en ik moet zeggen dat het voor normaal huiselijk gebruik goed voldoet.
Vergeet niet dat er extra warm gebruikt kan worden zonder dat het extra kost.
Bijv : in de zomer : in de ochtend is de zonneboiler nog volledig warm van de vorige dag...ik tap hem leeg voor een zwembadje in de tuin (athans, totdat de temp op het tappunt onder 60 gaat duiken. Dan komt de zon die im ongeveer 5 uur weer opwarmt, dan verwarm ik het zwembadje nog wat bij en vervolgens zit in het begin van de avond alweer aan de 70 graden, genoeg voor een bad en een douche !
gaat prima....
Als je ff kijkt naar de temp kun je per dag zien of je een extra bad kunt nemen. Dat is dus extra warmwater comfort zonder dat het stookkosten met zich meebrengt.

afbeelding van hans-26
30/08/2006 - 21:23

Gebruik een veel grotere boiler, dan kun je gemakkelijk zonder naverwarming ook als de zon het een dag minder doet. Minimuum 700 liter is dan de boodschap.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.