Ervaring gebruik primer Gripex van Colmef voor tegelen bovenop bestaande tegels | Ecobouwers.be

U bent hier

Ervaring gebruik primer Gripex van Colmef voor tegelen bovenop bestaande tegels

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Swiftchon
12/12/2014 - 08:25

Hallo,
Onze tegel leverancier heeft me Gripex meegegeven om de ondergrond eerst mee in te strijken alvorens ik daar op tegel.
Op die productfiche staat
"Optimale wachttijd voor het plaatsen : 1 uur"

Mijn vraag nu : heeft iemand ervaring met dit product of hoe weet ik wanneer het 'klaar' is voor op te tegelen. Bij ons is het immers bovenop bestaande tegel.
Wat ik ook niet begrijp, ik moet daar toch kunnen over lopen om te kunnen tegelen? Als dat niet droog is, gaat dat dan niet overal uitgesmeerd worden?

Bedankt alvast voor de hulp

1 Reactie

Reacties

afbeelding van Kris Vandermeulen
12/12/2014 - 09:11

wellicht kunnen er nog mensen met meer kennis hiervan antwoorden maar ik geef mijn bescheiden mening  ;-)

 

dergelijke producten hebben als doel om het gladde oppervlak van de bestaande tegel te verwijderen. Meestal is dit door een bijtende werking zodat aanwezige glazuur van het afwerkingslaagje verdwijnt. Bij het volgen van de instructies kan je door de regels lezen hoe dat gebeurd... Als in de instructies staat dat je eerst met vochtige doek het oppervlak moet reinigen betekent dat ook dat er nog residue achterblijft dat je moet verwijderen.

 

Worden er geen reinigingsinstructies opgegeven na het aanbrengen van het product betekent dus ook dat het oppervlak droog zal aanvoelen na de werking.

Dus kan je er ook over lopen wanneer je merkt dat de het producht uitgewerkt is.

 

Ik zou er dus zeker niet over lopen wanneer het nog vochtig lijkt.... de droogtijd hangt meestal ook af van de bestaande tegels alsook de verluchting van de ruimte.

In de veronderstelling dat dergelijke producten toch oplosmiddelen bevatten, zorg je ook best voor verluchting van de ruimte.

 

Personen met ervaring kunnen uiteraard beter inschatten hoe ze een ruimte eerst behandelen vooraleer ze verder gaan met betegelen. Een "grotere" ruimte zal wellicht voor de helft ingesmeerd worden 's avonds en de dag nadien smeren ze de andere helft in. En daarna betegelen ze de eerste helft en daaropsluitend de andere helft.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.