Er wordt eindelijk een zonnetoren gemaakt op grote schaal | Ecobouwers.be

U bent hier

Er wordt eindelijk een zonnetoren gemaakt op grote schaal

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van Freddeket
30/11/2011 - 09:50

Vergeet zonnepanelen en windmolens, maar haal je energie uit de woestijn. Het idee bestaat al een halve eeuw en het eerste prototype werd gebouwd in de jaren '70 in Spanje. Eindelijk komt het ook als een rendabel project:
http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1355524/2011/...

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Bart humbeeck - @Home
30/11/2011 - 10:52

is natuurlijk een mooi ding , in Arizona staan er ook een paar hele grote op stapel .

Spanje zou wel eens een hele grote speler voor energievoorziening op europees nivo kunnen worden, als ze het daar tenminste een beetje slim aanpakken ...

maar het blijft een vorm van centrale energie-opwekking, die enkel supplementair zou mogen zijn aan locale (de-centrale) energie-opwekking .

sowieso zou onze energievoorziening een mix van verschillende systemen moeten zijn,

dus windmolens en zonnepanelen misschien nog niet zo snel afschrijven !

 

vriendelijke groeten,

Bart Humbeeck

 

afbeelding van bouw-energie.be
03/12/2011 - 22:15

Mmm, wa doen we als er een wolk over komt of 's nachts?? Effe een andere centrale aanzetten? Men kan met thermische buffers van gesmolten zout werken, maar het omzettingsrendement van die dingen is laag.

Dit is een mooi systeem, maar daar zijn volgens mij nog teveel nadelen aan. Hoe meer ik erover lees en nadenk is kern energie de enige oplossing. Maar dan wel een ander soort kernenergie dan waar we nu mee werken. Technologie niet gebaseerd op uranium, maar op thorium. Voor meer info:

www.youtube.com/user/thoriumremix

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.