EPDM op klein dak | Ecobouwers.be

U bent hier

EPDM op klein dak

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van thomas bert-1
08/08/2007 - 23:26

dag allemaal,

ik heb 3 kleine platte daken achteraan mn nieuwbouwwoning(23 m², 24.5 en 12 m²) ik wil hierop EPDM en geen roofing/bitumen. omwille van de levensduur en omwille van de recyclagemogelijkheden van EPDM. dat laatste kan alleen als de EPDM los op de onderlaag ligt en er niet volledig mee verlijmd is. nu hebben blijkbaar de meeste EPDM systemen een bitumen (=roofing) onderlaag, zodat ze gelegd kunnen zoals roofing, zoals de dakwerkers gewoon zijn. ik was redelijk overtuigd van het systeem dat mijn dakwerker voorstelde, weliswaar met bitumen, maar als het los gelegd werd kon ik er mee leven. Nu is zijn werkwijze: eerst een laag roofing en daarop pas de EPDM. daarover viel niet te discussieren. daaag, dakwerker. nu is mijn vraag: wie kent er EPDM systemen zonder bitumen onderlaag, die geschikt zijn voor kleine dakoppervlakken en vooral wie kent er firma's die dit (willen) doen, regio kempen?

vriendelije groeten,
thomas (met weer een paar grijze haren meer)

4 Reacties

Reacties

afbeelding van Rudy Martens
08/08/2007 - 23:45

Normaal wordt EPDM met een lijm van diezelfde EPDM fabricant op de ondergrond gelijmd.

De EPDM fabricanten hebben dikwijls diverse lijmtypen die ze kunnen aanbieden naargelang de aard van aanbrengen (spuiten of rollen bv.) en naargelang de ondergrond (EPS, EPX, PU, OSB of hout... enz.)

Er zal wel een systeem bestaan om EPDM op een oude mechanisch nog relatief intacte roofing te kleven maar om persé eerst een bitumen of roofing onderlaag te gebruiken onder EPDM lijkt me helemaal niet logisch (of ik zou dit systeem niet kennen).

Idee:
Vraag eens info bij een andere vakman en leg hem het voorstel dat je nu gekregen hebt eens voor ter beoordeling.

Succes,
Rudy Martens

afbeelding van lievenvl
09/08/2007 - 12:55

Bij ons komen ze eerstdaags EPDM lijmen met PU-lijm op multiplex. Het gaat om de EPDM Mastersystems (laag epdm op polyester drager). Meer info op de site van IRS (de verdeler).

afbeelding van hdtech
09/08/2007 - 17:38

Beste,

ik las uw vraag omtrent losloggende EPDM. Er bestaat inderdaad een systeem om EPDM losliggend, indien zelfs gewenst op maat gemaakt, op uw drie daken te plaatsen. Dit is het systeem waarbij ballast (grind of tegels voor eventueel een terras, of zelfs een groen dak met planten) wordt toegepast, hierdoor moet er geen verlijming met de ondergrond gebeuren, en kan de EPDM later zonder al te veel moeite verwijderd en gerecycleerd worden. Onze firma Hdtech past dit systeem al meer dan 30jaar met succes toe. Het is mogelijk om de EPDM over uw bestaand dak te leggen, zonder afbraakwerken van de ondergrond (zelfs indien de oude roofinglaag al in slechte staat is), en het leggen van eerst een laag roofing zoals de werkman die bij u reeds langsgekomen is voorstelde, is totaal overbodig. Indien u geïnteresseerd bent naar meer uitleg mag u ons steeds contacteren op het volgende nr: 0498/47.40.19 of steeds eens een kijkje nemen op een advertentie door ons geplaatst op Kapaza (onze nieuwe website is nog in opbouw): http://shop.kapaza.be/hdtechdakwerken/5881245/Dakwerken_dakbekleding_dakbedekking_met_advies.html

Met vriendelijke groeten,

Hd-Tech

afbeelding van jaimy 140
24/11/2012 - 12:15

Beste ,

 

Wij zijn een bedrijf epdm systemen van firestone .

U kan ons bereiken op het nr 0477295243.

 

Mvg ,

 

Schroder Dakwerken 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.