"energiezuinige" lening | Ecobouwers.be

U bent hier

"energiezuinige" lening

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van dorien
25/01/2006 - 10:43

Hallo,

Begin dit jaar stond in de krant in het lijstje van nieuwe maatregelen om het energiegebruik te doen dalen, te lezen dat het mogelijk wordt om voordelig te lenen voor een energiezuinig woning. Alleen waar vind je de informatie daarvoor, niet bij ANRE, niet bij het federale ministerie van economie. Heeft iemand daarover al meer informatie gevonden? Laat het me aub weten.

Dorien

4 Reacties

Reacties

afbeelding van dorien
01/02/2006 - 09:37

Kan niemand mij helpen? Beschik ik over foute informatie?

Dorien

afbeelding van Geert Bellens
01/02/2006 - 20:56

Het 'energiebesparingsfonds' is een voorstel van staatsecretaris Van Weert en is eind december door de kamer goedgekeurd.

Het idee is dat men kan 'beleggen' in dat fonds zodat het fonds gespijsd wordt door mensen die geld teveel hebben, en dat het fonds gebruikt wordt om goedkopere leningen te voorzien voor energiebesparende initiatieven bij burgers.

Die leningen zouden dienen om de gekende ingrepen te betalen die nu fiscaal bevoordeeld worden.

Het is ook de bedoeling om via het OCMW minderbedeelden energiezuinige toestellen te kunnen laten kopen via een derdebetalerssysteem.

Uitvoeringsbelsuiten en zo van die dingens moeten nog bepaald worden dus tegen het najaar zal je (hopelijk) meer details kennen.

Geert

ps : dat van fortis is volgens mij een handige truuk om op de kar te springen, maar veel korting zie ik niet in die prijzen horen .

afbeelding van Geert Bellens
06/02/2006 - 19:44

van de VVSG mail:

Het blijft nog wachten op het daadwerkelijk operationeel zijn van het ‘Fonds ter reductie van de globale energiekost’ -aanvankelijk heette dat ‘het Energiebesparingsfonds’. Dat Fonds zou goedkope leningen toekennen voor energiebesparende maatregelen en aan OCMW’s middelen geven om te werken rond energieaspecten in woningen van kwetsbare cliënten. Die wonen immers vaak in ongezonde, niet-geïsoleerde woningen met veel te dure energiefacturen.

Staatssecretaris Van Weert is nu bezig met de oprichting van het Fonds. Dat moet wettelijk tegen eind februari 2006 rond zijn. Over de verdere inhoud van het beheerscontract, de concrete werking en modaliteiten onderhandelt de regering nog. Daarna zou dan worden gestart met een beperkt aantal pilootprojecten.

De VVSG liet aan de staatssecretaris weten principieel achter deze structurele maatregel te staan, maar formuleerde wel bedenkingen bij de mogelijke invulling door de OCMW’s. De VVSG vroeg ook van dichtbij betrokken te worden bij de verdere ontwikkeling van de maatregel. We houden u op de hoogte.

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.