energieverlies uitlaat doorstromer | Ecobouwers.be

U bent hier

energieverlies uitlaat doorstromer

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag. 

afbeelding van bertvdv
22/09/2015 - 14:48

Hallo,

Ik ben onlangs eigenaar geworden van een huis met een lage EPC waarde, blijkt dit huis nu toch niet zo energiezuinig te zijn.

Het huis wordt verwarmd door een doorstromer op aardgas. De uitlaat van deze doorstromer gaat via een kort stukje buis rechtstreeks naar buiten. Nu lijkt het dat ik via deze uitlaat enorm veel warmte verlies.

Ik ben er mij van bewust dat er systemen bestaan om de warmte van de uitlaat op te vangen zodat deze niet verloren gaat. Aangezien ik zo'n systeem niet heb, ben ik dan ook bereid te aanvaarden dat er wat warmte en dus energie op deze manier verloren gaat. De warmte die er uit komt is echter zo heet, dat je je hand er niet kan voorhouden op een afstand van 30cm! Is dit wel normaal?

2 Reacties

Reacties

afbeelding van Hans Delannoye
26/09/2015 - 09:37

bert

schoorsteentemperaturen van 150° en meer zijn bij een gasketel heel normaal.  wil je dat vermijden helpt maar 1 ding, vervang je huidige door een gascondensatieketel.  dan zullen de schoorsteenverliezen makkelijk halveren.

hans d

afbeelding van bertvdv
26/09/2015 - 13:48

ok, dank u!

Het Ecobouwers forum is vernieuwd en verbeterd, daarom is deze discussie afgesloten. Je kunt hier niet meer reageren. 

Je kan deze vraag opnieuw stellen, of vragen aan de beheerder van Ecobouwers om deze discussie opnieuw te openen als een nieuwe vraag.